Noul sef al ICR, Radu Boroianu, s-a impotrivit renovarii casei MEMORIALE George Enescu

news

Fost secretar de stat la Ministerul Culturii intre 2013-2014, Radu Boroianu, actualul sef al ICR, s-a opus renovarii casei in care s-a nascut compozitorul George Enescu, pe motiv ca memoria lui George Enescu este bine cinstita.

Casa compozitorului George Enescu se afla in comuna Mihailesti, judetul Botosani si risca sa se prabuseasca oricand. De la moartea sa, din 1955, si pana in prezent, nimeni nu a avut grija de ea, imobilul ajungand in prezent o darapanatura.

In 2013, Digi24 a realizat un material pe acest subiect. Intervievat, secretarul de stat de la Cultura, Radu Boroianu, a declarat ca memoria lui George Enescu este bine cinstita.”Exista un muzeu Enescu la Bucuresti, exista o casa memoriala la Sinaia, exista o alta langa Bacau, deci avem trei locuri care poarta emoria lui Enescu. Un al patrulea ramane sub semnul intrebarii, daca este bine sa fie sau nu”.

Boroianu a fost de altfel si un sustinator al demolarii Halei Matache din Bucuresti. „Sunt constient de faptul ca s-a daramat o ‘paduchelnita’ sociala, o crescatorie de sobolani in mijlocul orasului, unde tot felul de indivizi drogati isi faceau veacul”, spunea Boroianu in 2013.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: