Noul steag al SUA in viziunea cantaretei Macy Gray. Ea i-a cerut lui Biden ca steagul sa fie „actualizat”, pentru ca „nu mai reprezinta democratia si libertatea”

externe

Cantareata Macy Gray a propus presedintelui Joe Biden si vicepresedintelui Kamala Harris, intr-o scrisoare deschisa, ca steagul american sa fie actualizat pentru a reprezenta diversitatea populatiei Statelor Unite.

Gray, in varsta de 53 de ani, a subliniat ca actualul steag „nu mai reprezinta democratia si libertatea”, potrivit billboard.com, citat de news.ro.

Ea a facut referire la steagul bataliei confederate, conceput ca simbol al opozitiei abolirii sclaviei, dar si la revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Adresandu-se presedintelui, vicepresedintelui si membrilor Congresului american, Gray a scris ca steagul „a fost deturnat ca un cod pentru o anumita convingere”.

Ea a adaugat ca, precum cel confederat, acest drapel este „degradat, invechit, dezbinator si incorect” si ca nu mai reprezinta toti oamenii.

„Nu este corect sa fim fortati sa il onoram. Este timpul pentru un nou steag”, a mai scris Gray.

Legat de dungile de pe steag, Macy Gray a facut referire la documentele Smithsonian care spun ca cele albe reprezinta puritatea si inocenta. „America este mare. Este frumoasa. Pura nu este. Este zdrobita si facuta bucati. Cum ar fi daca dungile ar fi aproape albe?”.

Gray a mai sustinut ca steagul ar trebui sa includa 52 de stele – D.C. si Puerto Rico intre ele, despre care a spus ca au facut timp de decenii lobby pentru a fi considerate state.

Ea a propus un nou concept al stelelor: „Daca stelele ar reprezenta culorile noastre, ale tuturor – culoarea pielii voastre si a mea – precum tonurile melaninei? Patratul albastru reprezinta vigilenta si perseverenta, iar dungile rosii, valorile. America este toate aceste lucruri”.

Dupa 62 de ani, a adaugat ea, „in 2021, ne-am schimbat si este timpul pentru o transformare, una care sa reprezinte toate statele si pe noi toti”.

Mai mult despre:

Comentarii: