Nu a mai suportat. Directorul Radioului Public, numit de PSD, denunta public manipularile si MINCIUNILE la care a recurs Liviu Dragnea

politica

Directorul Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a dat publicitatii un comunicat de presa in care catalogheaza ca „neadevaruri flagrante” declaratiile lui Liviu Dragnea conform carora l-ar fi amenintat pe liderul de grup al PSD din Camera Deputatilor.

„Contest ferm acuzatiile domnului Liviu Dragnea, presedintele Partidului Social Democrat, sustinute de la tribuna Camerei Deputatilor. Precizez ca afirmatiile domnului Dragnea sunt neadevaruri flagrante pe care le pot demonstra oricand.

Dincolo de calitatea mea, de Presedinte Director General al Radio Romania, calitate in care mi-am exprimat adeseori ingrijorarea si dezamagirea profunda fata de aceasta masura, sunt un om obisnuit si nu vad cum ar fi putut interpreta oricine, vreodata, oricare din argumentele ridicate de mine in cadrul dezbaterilor ca pe o amenintare. Am subliniat mereu ca aceasta masura aduce grave prejudicii independentei si echidistantei serviciului public de radiodifuziune si impiedica Radio Romania sa-si indeplineasca misiunea publica asumata cu 88 de ani in urma. Uneori, marturisesc, am fost chiar vehement, o vehementa pe care va rog sa o puneti pe seama energiei si sperantelor pe care le-am investit in proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodata ceva ce ar putea fi interpretat ca o amenintare, oricat de vaga. Mai mult, declar acum, public, ca aceasta pretinsa discutie telefonica cu vreun lider de grup parlamentar, invocata de domnul Dragnea, nu a avut loc si subliniez inca o data ca toate afirmatiile acestuia sunt neadevaruri flagrante. Ceea ce se intampla in cazul de fata este in egala masura infricosator si revoltator. Asistam la o incredibila ambuscada politica, cu unicul scop de a vulnerabiliza si, ulterior, acapara politic Radio Romania.

Avem aici, daca privim cu atentie, prima ciocnire intre ceea ce ar fi trebuit sa ramana media publica independenta si echidistanta pe de o parte si politica, ba chiar „realpolitik” pot spune, pe de alta parte. Sensul unei dezbateri – care de fapt nu a existat – despre independenta media publica a fost deturnat si reinterpretat politic.

Se deturneaza atentia de la concepte si principii si se incearca, prin atacuri ad hominem, manipularea opiniei publice. Primele victime au fost colegii domnului Dragnea, care au votat sub imperiul emotiei starnite de aceasta falsa stire. Urmatoarele victime vor fi milioanele de ascultatori ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea tarziu, ca Radio Romania nu mai este radioul lor, vocea libera, serioasa, impartiala, echidistanta si de incredere cu care s-au obisnuit ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental.

Sub rezerva declaratiilor politice se poate afirma orice despre oricine iar media publica impinsa in arena unor astfel de dezbateri risca sa piarda mereu, pentru simplul motiv ca nu are exercitiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat”, afirma Miculescu.

Intr-un discurs sustinut in Parlament, Dragnea a pretins ca Miculescu l-a amenintat pe un lider al PSD.

„Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca directorul Radioului, domnul Miculescu, daca nu gresesc, sa-l sune in timpul votului pe liderul de grup al PSD si sa-l ameninte ca ‘o sa vedeti voi ce patiti daca nu votati aceasta lege’. Cum isi permite asa ceva? Il rog pe acest domn sa spuna daca a fost numit politic si cine l-a numit. Daca a dat concurs si eu nu stiu, sa ne explice lucrul acesta si ce concurs a dat”, a spus presedintele PSD.

Ovidiu Miculescu a fost numit in fruntea Radio Romania cu ajutorul PSD.

Marti, Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, mentinand si eliminarea taxei radio-tv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: