Nu a scapat. Alina Bica, prietena lui Udrea, a fost prinsa in Italia si va fi adusa in tara

news

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica va fi adusa in tara dupa ce a fost prinsa in Italia, vineri seara, fiind data in urmarire de politie, potrivit conducerii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Ea a fost data in urmarire deoarece „se sustrage punerii in aplicare a mandatului de executare a pedepsei inchisorii”, dupa ce a fost condamnata definitiv, in noiembrie 2019, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 4 ani de detentie cu executare intr-un dosar in care a fost acuzata de DNA ca l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Bica a fost condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare in noiembrie 2019, pentru favorizarea faptuitoriului, in dosarul lui Ovidiu Tender, iar decizia a venit dupa rejudecarea procesului. A fost data in urmarire internationala in 27 noiembrie 2019.

Alina Bica a fost eliberata din penitenciarul din Costa Rica in luna decembrie 2018, dupa ce a formulat contestatie fata de formarea completurilor de 5 judecatori. Instanta suprema a decis, la acea vreme, suspendarea executarii pedepsei de 4 ani de inchisoare pana la solutionarea dosarului (rejudecat). Bica a fugit in Costa Rica impreuna cu Elena Udrea.

Tot in Italia a fost gasit si omul de afaceri Ioan Bene. Acesta a fost condamnat in 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani si 8 luni de inchisoare pentru dare de mita in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si isi executa pedeapsa in Italia, conform legilor din aceasta tara, in libertate supravegheata.

Seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, a precizat ca cei doi au fost prinsi „in urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale dintre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne italian”.

„Cei doi urmariti international sunt in custodia autoritatilor din Italia, urmand a fi prezentati unei instante pentru a dispune asupra executarii Mandatelor Europene de Arestare si asupra predarii catre Romania. Multumim tuturor partenerilor institutionali pentru sprijinul acordat in acest caz. Asigur cetatenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp pana ii vom aduce acasa”, a declarat Liviu Vasilescu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: