„Nu am gasit niciun studiu de impact la Ministerul Muncii”. Cresterea salariului minim, facuta „din burta” de Dancila in ultima zi la guvernare

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, la Ministerul Muncii ca nu a fost gasit niciun studiu de impact privind cresterea salariului minim, anuntata de Viorica Dancila in ultima zi de guvernare. „A fost precum cresterea din 1989 anuntata de la balcon. Din burta, fara niciun fel de calcul, fara niciun fel de studiu de impact”, a spus Orban.

„In ceea ce priveste cresterea salariului minim, dorim cresterea, dar nu dorim ca aceasta sa provoace consecinte economice negative asupra companiilor, sa determine retragerea de pe piata romaneasca a unor incetitiori si sa duca la pierderi de locuri de munca.

Am intrebat-o pe doamna ministru daca exista vreun studiu de impact la baza proiectului de hotarare de guvern initiata de fostul ministru al Muncii (Nu l-am gasit –  Violeta Alexandru) Raspunsul este ca ‘nu’, in mod evident.

A fost precum cresterea din 1989 anuntata de la balcon. Din burta, fara niciuin fel de calcul, fara niciun fel de studiu de impact. Orice crestere a salariului minim duce in sectorul public la cresteri de salarii, se calculeaza in functie de salariul minim. Duce la cresterea costului cu forta de munca a unei companii”, a precizat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: