„Nu am vazut niciodata in 22 de ani de activitate profesionala o masura mai nociva” – Un cunoscut finantist lanseaza un avertisment grav in legatura cu masurile Guvernului PSD-ALDE

news

Avocatul si consultantul fiscal Gabriel Biris, fost secretar de stat in Ministerul de Finante, a criticat in termeni duri intentia Guvernului PSD-ALDE de a inlocui impozitul pe profit cu un impozit pe cifra de afaceri. „Daca se va introduce aceasta masura, se va ajunge la pierderea a zeci, chiar de sute de mii de locuri de munca”, a declarat Biris la Realitatea TV.

Gabriel Biris a explicat ca impozitul pe cifra de afaceri nu este permis de o directiva europeana, Directiva 112/2005, aspect care ar fi trebuit sa opreasca orice discutie pe acest subiect.

„Acest impozit pe cifra de afaceri este o pata neagra pentru Romania pe harta investitionala. Va duce la pierderea a zeci, sute de mii de locuri de munca. Marile companii cum au venit asa vor pleca. Trebuie sa fii prietenos cu capitalul, altfel el fuge, e ca o caprioara. Ce interes mai are o companie sa aiba cifra de afaceri mare in Romania, va face firma in Bulgaria si aduce in Romania doar fabrica in lohn…”, a explicat consultantul fiscal.

Potrivit acestuia, Romania face parte din UE si prin urmare directivele si regulamentele UE ne sunt aplicabile, ele avand prioritate in fata legislatiei romanesti.

„Nu am vazut niciodata in 22 de ani de activitate profesionala o masura mai nociva pentru mediul de afaceri si mai anti-nationala”, a a mai spus Gabriel Biris in emisiunea „Talk News” de la Realitatea TV.

Practic, acest impozit ar scoate Romania de pe harta investitorilor seriosi, explica Biris, Romania ramanand atractiva exclusiv pentru investitorii speculativi (marje mari, risc mare, activitate de genul „musca si fugi”) sau pentru cei care nu prea dau doi bani pe conformare si pentru care evaziunea este cu adevarat un modus operandi.

Parasirea (economica) a UE de catre Romania se poate face prin eliminarea impozitului pe profit si introducerea impozitului pe cifra de afaceri, a mai aratat Biris.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: