„Nu am venit la ciolan”. Generalul Izmana isi face loc cu coatele la conducerea PSD: „Apartenenta mea la PSD este una fireasca”

politica

Gabriel Oprea afirma ca a fost invitat sa revina in PSD, iar dorinta sa este sa sprijine militarii si politistii, din orice perspectiva. „Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut si cred ca trebuie sa fim uniti pentru a fi puternici, sa construim, sa intarim, sa strangem randurile, nu sa distrugem. Cred ca Partidul Social Democrat are nevoie acum de unitate, are nevoie sa-si adune fortele si sa se pregateasca temeinic pentru a castiga alegerile importante de anul viitor”, spune Oprea.

Gabriel Oprea afirma, intr-o postare pe Facebook, ca in contextul in care se discuta despre revenirea sa in PSD simte „nevoia” de a aminti elemente care tin de parcursul sau politic.

„Am intrat in PSD in anul 2004, am fost presedintele organizatiei de Ilfov, pe care am dus-o dintre cele din urma, intre cele fruntase, in randul organizatiilor partidului, ca performanta politica. Am fost vicepresedinte si am coordonat departamentul de aparare, am fost ales deputat si numit ministru al administratiei, apoi al afacerilor interne, din partea PSD”, arata Oprea.

El mentioneaza ca in 2009 a plecat din partid, „dar nu din dorinta proprie, ci pentru ca am avut o viziune diferita fata de conducerea de la acea vreme in privinta numirii sefului DIPI, in primul meu mandat la ministerul de interne”.

„Eu l-am numit in acea functie pe Virgil Ardelean, pentru ca l-am considerat un profesionist capabil sa conduca structura, iar presedintele partidului a avut un alt punct de vedere. Mi s-a retras, pentru acest motiv, sprijinul politic si am demisionat din toate functiile”, afirma Oprea.

El sustine ca a creat de la zero un partid de centru-stanga, UNPR, si a ramas „in aceeasi curte cu PSD”, a sustinut in Parlament si a format ulterior „un guvern performant” alaturi de Partidul Social Democrat si „nu am tradat niciodata”.

„Nu apartin ‘statului paralel’ si nici nu cred in aceasta notiune. Dimpotriva, as spune: mi s-au facut dosare politice tocmai pentru ca nu am tradat partenerul de guvernare – PSD. Daca cineva a incalcat legea, sa raspunda! Eu nu am incalcat legea si resping ferm orice acuzatie nefondata si orice eticheta nemeritata”, afirma el.

Gabriel Oprea mai spune ca a sprijinit PSD pana la capat si pentru acest sprijin a fost pus inclusiv in situatia sa demisioneze din functia de senator.

„Eu am infiintat Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, care reuneste militarii si politistii in rezerva si in activitate, dupa ce, de-al lungul timpului, am actionat permanent in sprijinul acestora, atat ca ministru al apararii nationale cat si ca ministru al afacerilor interne si vicepremier pentru securitate nationala. Apararea, ordinea publica si siguranta nationala reprezinta un domeniu care are nevoie de sustinere si asta imi doresc si imi propun sa fac in continuare. Este domeniul din care provin, in care m-am format inca din copilarie, fiind fiu de ofiter al armatei romane”, afirma Oprea.

El mai spune ca, potrivit Protocolului incheiat, PSD va continua sa apere, impreuna cu Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, demnitatea si drepturile militarilor si politistilor, activi si rezervisti, din toate institutiile din domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala.

„Apartenenta mea la Partidul Social Democrat este una fireasca. Am fost invitat sa revin in PSD, iar dorinta mea este sa sprijin militarii si politistii, din orice perspectiva. Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut si cred ca trebuie sa fim uniti pentru a fi puternici, sa construim, sa intarim, sa strangem randurile, nu sa distrugem. Cred ca Partidul Social Democrat are nevoie acum de unitate, are nevoie sa-si adune fortele si sa se pregateasca temeinic pentru a castiga alegerile importante de anul viitor. Pentru aceasta, cei din PSD au nevoie sa inteleaga cu adevarat ce i s-a intamplat partidului in ultimii ani si sa puna capat dezbinarii”, mai scrie Gabriel Oprea.

Gabriela Firea a reactionat, luni dimineata, dupa anuntul lui Dancila, care a explicat prezenta lui Gabriel Oprea la sediul PSD in aseara alegerilor prezidentiale prin faptul ca acesta este vicepresedinte in Comitetul Executiv al PSD, din pozitia de lider sindical.

”Resping ferm ideea ca as fi stiut asa ceva. Nu ne putem reforma printr-o minciuna”, spune Firea.

Viorica Dancila a explicat prezenta fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, la sediul PSD, in seara alegerilor prezidentiale, spunand ca acesta este acum vicepresedinte in Comitetul Executiv al PSD, unde are si drept de vot, din pozitia de lider sindical, ca urmare a semnarii unui protocol de colaborare cu PSD.

„Noi am facut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Fratia, cu Uniunea Militarilor si Politistilor, am facut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv National. Avem cu cinci sindicate. Toti liderii de sindicate au functie de vicepresedinte la nivel de Comitet Executiv National. Au si drept de vot”, a argumentat Viorica Dancila prezenta lui Oprea la PSD, surprins intr-o imagine, in aceeasi incapere cu Codrin Stefanescu si cu alti lideri ai partidului.

Mai mult despre:

Comentarii: