„Nu aveam nevoie de un barbat sa ma apere”. Olguta Vasilescu reactioneaza furioasa la inregistrarile cu Tutuianu

news

O noua inregistrare cu Adrian Tutuianu a fost facuta publica de Romania Tv, in care acesta ii ironizeaza pe Claudiu Manda si Lia Olguta Vasilescu, in timp ce poveste despre discutiile din CEx. In replica, cei doi au spus ca Tutuianu minte si ca discutiile au decurs altfel.

„Au mai luat cuvantul Olguta Vasilescu care incepuse si ea sa dea lectii ca nu stiu si ce. I-am zis cam asa, ca face parte din categoria ministrilor care au senzatia ca daca s-au asezat pe un scaun sunt si ei mai destepti. Era pe vremea comunistilor o vorba: «Fie prostul cat de prost, mintea vine dupa post». A iesit Claudiu Manda ca i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguta Vasilescu – n.r.), mi-a spus ca e fericit ca e contemporan cu mine. I-am spus ca ii foloseste. M-a injurat mai temeinic decat altii”, afirma Adrian Tutuianu, potrivit inregistrarii audio prezentate, miercuri seara, de Romania Tv.

Senatorul PSD aminteste si de Ioana Bran, ministrul Tineretului si Sportului, despre care spune, in discutia cu primarii social-democrati din judetul Dambovita, ca este „o fatuca simpatica, dar nu a lucrat toata viata ei intr-o functie ca asta. Saptamana viitoare e un proces cu tac-su si frate-su pe evaziune fiscala”.

In replica, senatorul PSD Claudiu Manda a dezmintit ca au existat astfel de exprimari in ultima sedinta a Comitetului Executiv al PSD, in care a fost discutata timp de mai bine de opt ore scrisoarea membrilor PSD care i-au cerut demisia din functia de presedinte al partidului lui Liviu Dragnea, scrisoare semnata si de Tutuianu.

„Nu a existat o astfel de exprimare in CEx. Nu a avut ce sa replice. Nu a exista o replica in ceea ce priveste reactia domniei sale. Plus ca am avut o abordare destul de clara si punctuala. Eu am mai spus un lucru, ca aproape de fiecare data in Comisia SRI, unde domnia sa a fost presedinte inainte, cel de la USR tot timpul face mereu afirmatia domnului Tutuianu ca ar vazut protocolul SRI-PICCJ, unul pe care noi nu-l avem la Comisie si ca este in regula, nu e nicio problema in acel protocol SRI-PICCJ”, a explicat Claudiu Manda, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Intrebat daca l-a ascultat pe Adrian Tutuianu, prin mijloace specifice, Claudiu Manda a replicat: „Nu cred ca are vreo legatura cu mine. Nu a facut nici in sedinta vreo referire la mine. Am inteles ca a autorizat la Dambovita, cu sediul de la Dambovita ar fi autorizat. La momentul cand se vorbea despre ascultarile din sediul din Kiseleff eu am crezut ca se face referire la sediul din Dambovita, nu din sediul central”.

Manda a adaugat ca toate aceste afirmatii ale lui Adrian Tutuianu ar trebui sa fie discutate la urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al PSD si ca Tutuianu are o problema daca a inceput sa fie inregistrat de colegii de partid, iar astfel de discutii sa apara in spatiul public.

„Eu cred ca va trebui sa discutam in CEx cu domnia sa legat de acest afirmatii facute. Are totusi o problema daca au inceput colegii sa il inregistreze si sa dea in spatiul public. Noi vorbim pana la urma un bun coleg de partid, in contextul in care avem o discutie deschisa si serioasa in CEx, poate ca ar trebui sa fie mai atent ca lucrurile sa nu apara in spatiul public. Nu vorbim in termenii acestia (cuvinte precum prosti – n.r). Inteleg ca dansul era zmeu, ne dadea lectii la toti. Am ridicat mana imediat dupa ce a vorbit domnul Tutuianu, pentru ca m-am simtit atacat si lezat ca a vorbit despre legile securitatii nationale, iar domnia sa e membru in acea Comisiei”, a conchis Manda.

La randul ei, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dezmintit ca discutiile in CEx au decurs in felul in care le-a relatat Adrian Tutuianu.

„Va asigur ca daca as fi spus asa ceva, nu aveam nevoie de niciun barbat sa ma apere, dar nu a fost o astfel de discutie. Dumnealui ne-a tinut asa o lectie tuturor ministrilor si parlamentarilor. Printre altele a spus ca a fost o lege promisa de guvernare si nu a aparut. I-am spus ca nu stie ce a votat in Parlament, pentru ca legea respectiva a trecut deja prin Senatul Romaniei. Mi-a spus ca nu a trecut aceasta lege. Ca ar trebui sa mai primesc sfaturi din cand in cand. i-am replicat ca Legea chiar a trecut si sa fie mai atent ce voteaza data viitoare. Asta a fost intreaga discutie pe care a avut-o cu mine”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, citata de Mediafax.

Aceasta a adaugat ca Tutuianu ar trebui sa isi ceara scuze fata de colegii de partid si ca felul in care vorbeste despre ceilalti social-democrati „nu il onoreaza”.

„Sigur ca nu il onoreaza si daca asta e parerea despre colegii de partid. Vom discuta toate lucrurile acestea cu domnul Tutuianu. Trebuie sa isi ceara scuze fata de colegii de partid, in primul rand pentru ca minte fata de ceea ce s-a discutat la acea sedinta. Nu numai ca minte vizavi de aceasta discutie dar se poarta in termeni colocviali care nu-i fac cinste. Eu pot sa il inteleg omeneste pe domul Tutuianu. Probabil ca dupa ce a plecat domnia sa din guvern i se pare ca Guvernul are o alta calitate”, a adaugat Vasilescu.

Inregistrarea in care Adrian Tutuianu ii ironizeaza pe Claudiu Manda si Lia Olguta Vasilescu este a doua aparuta in spatiul public, dupa ce Romania Tv a prezentat, marti seara o discutie audio in care Tutuianu spunea ca PSD e „un partid de maimute”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea sa o propuna premier pe Sevil Shhaideh. Senatorul PSD a prezentat si un sondaj in care Klaus Iohannis ar castiga alegerile prezidentiale, in turul doi, in fata unor potentiali candidati precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Calin Popescu Tariceanu.

Adrian Tutuianu este, alaturi de primarul general al Capitalei Gabriela Firea si vicepremierul Paul Stanescu, unul dintre contestatarii presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care printr-o scrisoarea deschisa i-au cerut acestuia sa faca un pas in spate de la sefia partidului.

Liviu Dragnea primit votul de incredere din partea majoritatii membrilor PSD intr-o sedinta a Comitetului Executiv National al partidului care a avut loc pe 21 septembrie si care a durat circa opt ore.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: