„Nu aveti cale de scapare in acest moment!”. Mesajul transant al PNL pentru Dancila si liderii PSD

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca premierul Viorica Dancila are obligatia de a implementa toate recomandarile GRECO, ale Comisiei de la Venetia si ale Comisiei Europene.

„Premierul Vasilica Viorica Dancila se comporta ca si cum este pilotata in continuare de Liviu Dragnea. (…) Aceeasi atitudine, aceleasi metehne, aceleasi obiective ilegitime pentru protejarea celor certati cu legea. Guvernului i s-a cerut de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandarilor GRECO, ale Comisiei de la Venetia si ale Comisiei Europene. Nu i s-a cerut o ordonanta de urgenta, ci ca actualul premier si presedinte al PSD, adica ceea ce ar trebui sa se numeasca sef al majoritatii parlamentare, sa asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justitiei”, a afirmat Orban, potrivit unui comunicat al PNL.

In opinia liderului PNL, actuala majoritate poate face corecturile necesare, printre care desfiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor, printr-un proiect de lege transmis de catre Guvern la Parlament, spre dezbatere si adoptare.

„Ii transmit premierului Vasilica Viorica Dancila un lucru simplu, pe care il intelege orice roman capabil sa scrie si sa citeasca: nu aveti cale de scapare in acest moment! Toate institutiile europene si forurile de experti recunoscute la nivel international spun acelasi lucru, la unison. Legile Justitiei trebuie corectate pentru ca incalca principiile si valorile europene referitoare la functionarea statului de drept.

Orice alta abordare, orice justificari inventate pentru a nu da curs acestei solicitari, nu face decat sa aseze Guvernul Romaniei pe o pozitie antieuropeana, anti-occidentala, impotriva intereselor generale ale romanilor care trebuie sa se bucure de toate beneficiile apartenentei tarii noastre la Uniunea Europeana”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: