„Nu bagati in seama acest raspuns”. Tariceanu, reactie nervoasa, incearca sa blocheze difuzarea reactiei Comisiei Europene la scrisoarea semnata cu Dragnea

news

Digi24 a prezentat, joi, un punct de vedere al Comisiei Europene fata de scrisoarea trimisa, miercuri, de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la Bruxelles in care sustineau ca Juncker si Timmermans sunt dezinformati. Tariceanu sustine ca aces punct de vedere „nu exista”.

„Comisia a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evolutia discutiilor asupra acestor legi in decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informati despre acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri. Suntem in contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar si societatea civila din Romania, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”, se arata in raspunsul transmis Digi24.

Tariceanu sustine insa ca acest raspuns nu exista. Prezent la Antena 3, Tariceanu i-a cerut moderatoarei sa nu „bage in seama” acest raspuns.

„Nu exista niciun raspuns, nici oficial, nici neoficial. Subliniez surprinderea mea fata de unele informatii ale Comisiei Europene care nu au niciun fel de baza. Au surse de informatii care denatureaza realitatea”, a spus seful Senatului.

Cand i s-a precizat ca raspunsul Comisiei a fost transmis catre Digi24, Tariceanu a spus ca nu trebuie bagat in seama.

„Nu bagati in seama acest raspuns. Eu ma indoiesc ca Comisia Europeana este dispusa sa discute cu un suport media. Comisia Europeana are ca partener de dialog oficial Guvernul Romaniei. Daca Comisia are ceva sa transmita sa foloseasca canalele oficiale”, a spus Tariceanu.

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, si presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au aratat, intr-o scrisoare comuna adresata oficialilor Comisiei Europene, ca sunt „cel putin surprinzatoare” preocuparile exprimate de acestia privind lipsa de transparenta si de consens mai larg in dezbaterea despre legile justitiei, dar si referitoare la modificarea codurilor penale.

Comisia Europeana a fost incorect informata, spun cei doi oficiali.

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului precizeaza ca dezbaterile privind reforma sistemului judiciar au venit ca o necesitate, pentru a transpune in legislatia nationala, standardele europene din domeniu. „Va facem cunoscut ca la dezbateri, au participat reprezentanti ai magistratilor, academicieni, societate civila si reprezentanti ai CSM”, se spune in scrisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: