Nu degeaba tatal lui vitreg a aruncat cu bastonul dupa el. Tariceanu scoate o noua minciuna sulfuroasa despre DNA

actualitate

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, la Cluj, ca, prin numarul mare de cazuri instrumentate de DNA, in special pentru abuz in serviciu, Romania a ajuns sa fie considerata tara cea mai corupta din Europa.

„La noi, toata lumea a fost acuzata (…). Dosarele instrumentate la DNA pe coruptie, cred ca 90% sunt pe abuz in serviciu, care este considerata ca o infractiune conexa coruptiei. Altii nici macar nu sunt acuzati direct ei pentru abuz in serviciu, ci participare indirecta la abuz in serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat Romania intr-un exemplu pe care eu il deplang, adica Romania a devenit, cu ajutorul DNA, tara cea mai corupta din Europa, prin numarul de cazuri de coruptie raportate, ca noi raportam si aia isi imagineaza toate grozaviile”, a spus Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta sustinuta alaturi de noul senator ALDE Marius Nicoara si de deputatul Steluta Cataniciu, presedintele ALDE Cluj.

In context, el a explicat de ce au fost modificate codurile penale.

„Codurile penale si codurile de procedura penala, in loc sa fi fost supuse, la momentul adoptarii, unui proces de dezbatere in parlament, ele eu fost create in birouri sau laborator de un grup de specialisti (…) Si au fost adoptate nu pe repede inainte, ci pur si simplu prin ordonanta de urgenta. In ultimii ani, am vazut facute intr-adevar de specialisti, practicieni ai dreptului, adica judecatori, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decat atat, noi am vazut ca aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut in ultimii ani, ai Justitiei. Un exemplu mai facil care imi vine la indemana este cel al abuzului in serviciu. Dupa cum stiti, abuzul in serviciu nici macar nu este incriminat in alte tari din Europa”, a completat presedintele ALDE.

Citeste si: „O canalie, un prost”. Cum a fost renegat Tariceanu si de tatal sau adoptiv, Amedeo Lazarescu. Acesta a aruncat cu bastonul dupa actualul sef al Senatului

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca a venit la Cluj in special cu ocazia trecerii senatorului Marius Nicoara de la PNL la ALDE.

„Am venit astazi la Cluj cu o ocazie bine conturata si motivata, este vorba despre decizia vechiului meu coleg Marius Nicoara (…) sa devina membru ALDE si sa se alature ALDE, singura formatie autentic liberala din Romania”, a afirmat liderul ALDE.

La intrarea in sediul ALDE Cluj, precum si la iesire, Calin Popescu Tariceanu, senatorul Marius Nicoara si ceilalti lideri ai formatiunii au fost intampinati de un grup de circa zece protestatari care au scandat, printre altele, ‘Rusine, rusine sa va fie’, ‘Hotii’, ‘Justitie, nu coruptie’, ‘Demisia’.

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum ‘Cluj, toti in strada pentru Justitie’, ‘ALDE a mai castigat inca un penal’, ‘Legi pentru cetateni! Nu pentru politicieni’.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: