Nu doar ca nu respecta armistitiul de Paste, dar rusii bombardeaza cu si mai multa furie estul Ucrainei

externe

Toate orasele aflate sub control ucrainean in regiunea ucraineana Lugansk (est) erau bombardate intensiv de catre forte ruse sambata, a anuntat guvernatorul regiunii, Serghii Gaidai.

Armata ucraineana a parasit unele pozitii pentru a se regrupa, anunta guvernatorul, care a respins insa o infrangere critica, pentru moment.

Ministerul rus al Apararii a anuntat tot sambata ca armata rusa a distrus un avion ucrainean de vanatoare de tip Suhoi 25 (Su-25) si trei elicoptere de tip MI-8, pe un aerodrom, in zona Harkov.

”Forte ruse au preluat initiativa si ciugulesc terenul”, apreciaza, intr-un mesaj postat pe Twitter, un expert in strategie militara, citat de News.ro.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anuntat in Joia Mare ca Rusia nu a acceptat un armistitiu de Paste.

„Din pacate, Rusia a respins propunerea de a incheia un armistitiu de Paste. Asta arata foarte bine cum trateaza conducatorii acestui stat credinta crestina si una dintre sarbatorile cele mai importante si pline de bucurie. Dar noi ne pastram speranta. Speranta pentru pace, speranta ca viata va invinge moartea”, a spus Volodimir Zelenski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: