„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stapan”. Dacian Ciolos, interventie dura in cazul Caracal

politica

Dacian Ciolos afirma, in urma tragediei din Caracal, ca incompetenta si nepasarea unor indivizi pusi in institutii in mainile carora ne incredintam viata nu vor disparea cu cateva demisii, iar PLUS cere raspundere penala pentru „toti cei care, prin incompetenta si nepasare, sunt complici ai acestor crime”.

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stapan. E nevoie de mai mult decat atat. PLUS cere ancheta si raspundere penala pentru toti cei care, prin incompetenta si nepasare, sunt complici ai acestor crime: de la politistii care l-au trimis pe tatal Alexandrei la plimbare pana la cei care au actionat atat de tarziu; de la responsabilii STS pana la cei de la ANCOM si MCSI care, dupa atatea tragedii in care 112 ar fi putut salva vieti, nu au fost in stare sa implementeze solutii eficiente de localizare a celor care apeleaza numarul de urgenta”, scrie Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLUS mentioneaza ca, in 2019, cand serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicatie mobila, institutiile statului roman au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victima care a apelat la 112, ceea ce „este strigator la cer”.

„Fara institutii functionale, fara oameni competenti si responsabili, dreptul la viata, garantat de Constitutie si de Statul Roman, risca sa fie o promisiune fara fond. Incompetenta si nepasarea unor indivizi pusi in institutii in mainile carora ne incredintam viata nu vor disparea cu cateva demisii. Nu vom uita”, mai scrie Dacian Ciolos.

Mai mult despre: ,

Comentarii: