Nu e banc! Politistii au inceput sa-l caute pe unul dintre fugarii condamnati pentru coruptie la zece zile de la condamnare

news

Politistii au inceput demersurile pentru gasirea omului de afaceri Ioan Bene, condamnat in dosarul fostului sef al Consiliului Judetean Cluj, Horia Uioreanu, in baza unui mandat european de arestare care a fost emis de catre Tribunalul Cluj. Bene a fost condamnat definitiv la trei ani si opt luni de inchisoare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Carmen Livia Jucan, a precizat, luni, pentru News.ro, ca politistii au inceput demersurile pentru gasirea omului de afaceri Ioan Bene, in baza unui mandat european de arestare.

”In baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Cluj in cursul saptamanii trecute, politistii au inceput demersurile in vederea depistarii persoanei in cauza, anterior existand un mandat de urmarire generala in urma condamnarii, intrucat nu a fost gasit la domiciliu”, a precizat Carmen Livia Jucan.

In 31 ianuarie, judecatorii Curtii de Apel Cluj l-au condamnat definitiv pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul in care DNA il acuza de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani, in legatura cu anumite contracte derulate cu fonduri publice.

In acelasi dosar au mai fost condamnati omul de afaceri Ioan Bene (trei ani si opt luni de inchisoare) si omul de afaceri Vasile Pogacean (3 ani de inchisoare).

Totodata, fostul consilier judetean Ioan Petran (PNL) a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, reprezentant al unei firme, a primit o condamnare de 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare.

In aceeasi zi, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Cluj au pus in aplicare mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea emise de judecatori pe numele lui Horea Uioreanu si pe numele omului de afaceri Vasile Pogacean, in timp ce Ioan Bene a fost dat in urmarire.

Condamnarea

In rechizitoriul procurorilor DNA se arata ca fostul presedinte al CJ Cluj a pretins si primit de la omul de afaceri Vasile Pogacean 693.224 lei, in cateva transe. Pentru acesti bani, el trebuia sa ”directioneze alocari bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finantare reglementate de OUG nr. 28/2013 catre unitati administrativ teritorial din judetul Cluj, in vederea finantarii contractelor pe care respectivele entitati le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, detinuta de inculpatul Pogacean Vasile”.

Totodata, Uioreanu a fost acuzat ca a pretins si de la Ioan Bene suma totala de 300.000 lei, primind in sapte transe 278.000 lei. Seful CJ Cluj trebuia sa aloce bani publici ”in vederea platii contractelor derulate de SCC Napoca SA detinuta de inculpatul Ioan Bene”.

Uioreanu a fost acuzat ca a favorizat in acest mod si alte firme, iar intr-un caz i-a fost complice consilierul judetean Ioan Petran. Ar fi pretins mita 15 la suta din sumele bugetare alocate pentru contractele cu firmele implicate in diverse lucrari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: