Nu e gluma: EVA nu a fost creata din coasta lui Adam, ci din PENISUL acestuia – Cercetator israelian

news

Eva nu a fost creata din coasta lui Adam ci din penisul lui Adam, sustine un reputat cercetator al Bibliei.

Potrivit Genezei din Biblie, Dumnezeu l-a creat mai intai pe Adam din tarana, iar apoi pe Eva dintr-o coasta a lui Adam. Insa Ziony Zevit, un prestigios profesor de „Literatura biblica” la American Jewish University din California este de alta parere, sustinand ca pasajul din Biblie a fost tradus gresit, realizandu-se o confuzie intre coasta si baculum, un os prezent in penis, scrie Discovery.com.

Zevit sustine ca termenul „tsela”, folosit in antica biblie ebraica pentru a defini componenta lui Adam din care a fost creata Eva, a fost tradus gresit in „coasta”, acesta desemnand de fapt acel os din penis.

Teoria lui Zevit fost prezentata intai intr-o carte publicata in 2013, intitulata „Ce s-a intamplat cu adevarat in Gradina Raiului?”, fiind popularizata acum de mai cunoscuta Biblical Archaeology Review. Evident, aceasta teorie a starnit furie printre cititorii crestini, care au amenintat ca renunta la abonament.

In dezbatere a intervenit si prestigioasa publicatie israeliana Haaretz, care sustine ca teoria lui Zevit este „mai putin probabila chiar si fata de povestea originala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: