Nu e joc, nu e film. Ucrainenii au spart incercuirea, imagini cu luptele de strada din Severodonetk – Video

externe

Un soldat ucrainean a inregistrat, cu o camera fixata pe corpul lui, modul extrem de violent in care decurg luptele in Severodonetk, oras puternic asediat de fortele Rusiei.

„Luptatorii ucrainieni au fost semi-incercuiti, dar au reusit sa recucereasca o alta pozitiei si au ucis mai multi ocupanti”, anunta Nexta.

Ucraina detine in continuare controlul asupra uzinei chimice Azot din orasul Severodonetk, unde sute de civili se adapostesc, a anuntat duminica dimineata guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, informeaza Reuters.

”Azot nu este blocata, au loc lupte pe strazile din apropierea uzinei”, a declarat Serhii Gaidai pentru postul public de televiziune ucrainean.

El a adaugat ca se asteapta ca fortele ruse sa mobilizeze toate mijloacele in incercarea de a captura orasul Severodonetk duminica sau luni.

Kievul a cerut livrari rapide de armament greu din Occident, explicand ca fortele ruse au de cel putin 10 ori mai multe piese de artilerie decat armata ucraineana.

Sambata, fortele ruse au atacat centralele electrice din Kramatorsk si Sloviansk, cele mai mari doua orase din regiunea Donetk aflate sub control ucrainean, a scris guvernatorul regional Pavlo Kirilenko pe Telegram.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: