„Nu este vorba de nicio nulitate”. Sefa DNA vine cu explicatii clare dupa tentativele lui Tudorel de intoxicare a opiniei publice

news

Procurorul-sef interimar DNA, Anca Jurma, a declarat, marti, dupa discutia cu ministrul Justitiei, ca nu este nicio problema de legalitate referitor la delegarile facute in institutie si ca vor fi demarate procedurile necesare pentru numirea pe functiile de conducere.

„Nu este vorba de nicio nulitate. Delegarea lor a fost in temeiul legii, la momentul la care au fost dispuse ordinele de delegare. Eu i-am gasit in DNA pe acesti procurori, daca vorbim de procurorii tineri, cei cu vechimea intre 6 si 8 ani. Majoritatea dintre ei sunt procurori de judiciar, intra in sedintele de judecata. A fost o nevoie punctuala de a ocupa acele posturi pentru ca nu ne putem permite sa avem sedinte de judecata descoperite. Era nevoie de aceste delegari, pentru ca procedurile de numire sunt de o durata mai mare. Delegarile sunt absolut legale, nu a fost niciun fel de problema, nu inteleg de unde s-a inflamat aceasta situatie”, a declarat, marti, Anca Jurma, citata de Mediafax.

Procurorul-sef interimar DNA a anuntat ca vor fi demarate procedurile de numire pe functiile de conducere.

„Inca de saptamana trecuta, ne-am gandit sa facem demersurile necesare pentru a demara procedurile de numire pe functiile de conducere, pentru a nu mai continua sub forma delegarii. Este un demers pe care il vom face acolo unde tine de atributia procurorului-sef la DNA, respectiv la procurorii sefi de servicii si birouri, iar in ceea ce priveste procurorii-sefi de sectie este atributia ministrului Justitiei. Legea prevede in mod expres ca procurorii care au fost numiti sub imperiul legii vechi, isi continua activitatea sub imperiul legii noi in DNA. Nu este niciun fel de problema de legalitate”, a completat Anca Jurma.

Procurorul general al Romaniei a declarat, marti, dupa discutia cu ministrul Justitiei, procurorul-sef interimar DNA si procurorul-sef DIICOT, ca exista un deficit de 450 de procurori in Ministerul Public si, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazar a dispus incetarea delegarii pentru sase procurori din DNA, care nu indeplineau conditia de vechime in functie de minim 8 ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: