„Nu exista argumente, nu exista probe”. Inculpatul Dragnea Liviu continua sa se razboiasca cu procurorii DNA. Batjocoritor: „Ei ma apreciaza foarte mult”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat miercuri, la Parlament, ca in privinta sa nu exista argumente pe baza carora procurorii DNA sa ceara condamnare sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul DGASPC Teleorman, in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

„Procurorii au cerut, ei asa cer tot timpul mai ales pentru persoanele pe care le apreciaza foarte mult. Nu exista argumente, nu exista probe. Eu am avut, am in continuare trei acuzatii, ca as fi determinat-o pe doamna directoare de acolo sa mentina la serviciu doua angajate care de fapt nu veneau la serviciu – asta este prima acuzatie. A doua, ca as determinat functionari din directie sa semneze in fals niste documente si a treia acuzatie ca as fi determinat-o pe una din cele doua angajate sa se angajeze la directie si de fapt sa nu mearga la serviciu. Doamna directoare a raspuns explicit in fata instantei ca nu am determinat-o si nu am fortat-o sa le tina la serviciu, deci prima acuzatie cade, pentru ca de fapt toate acuzatiile sunt bazate pe aceasta declaratie”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Dragnea a adaugat ca in fata instantei fosta directoare a spus ca el nu a determinat si nu a presat pe nimeni din directie sa semneze in fals acele documente.

„Iar una din cele doua angajate care au facut obiectul dosarului a spus explicit ca eu nu i-am zis niciodata sa se angajeze la Directia de protectie a copilului si sa nu mearga la serviciu. Astea sunt cele trei acuzatii care nu se bazeaza pe nimic. De aici incolo este decizia instantei”, a adaugat liderul PSD.

Procurorii DNA au cerut, marti, la Instanta suprema, condamnarea la inchisoare cu executare a inculpatilor din dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Pentru Liviu Dragnea, procurorul de sedinta a cerut pedepse orientate spre mediu prevazut de lege, respectiv sapte ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si doi ani si sase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, in cazul liderului PSD, procurorul a sustinut ca se impune constatarea ca faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul ‘Referendumul’, in care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunandu-se anularea suspendarii si transformarea intr-o pedeapsa cu executare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: