news

Nu exista virusul? Caz socant pentru medicii din Alba: „Practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire”

Medicii care au tratat-o de coronavirus pe femeia in varsta de 39 de ani, care a decedat luni, 22 iunie, la Alba Iulia sunt socati. Ei spun ca virusul i-a distrus ambii plamani, victima fiind in imposibilitatea de a mai putea respira.

„Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminica cu febra, stare generala alterata, dispnee, tuse si saturatii mici de oxigen. Avand in vedere starea s-a facut un computer tomograf, unde s-au constatat modificari patologice la nivelul ambilor plamani, o pneumonie extinsa bilaterala. Avand in vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 si a fost internata la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar in jurul orei 16.00, pacienta a intrat in stop cardiorespirator.

A fost resuscitata, intubata si ventilata mecanic, insa a doua zi a intrat iar in stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita si a fost declarat decesul pacientei. Plamanii in loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adica erau afectati aproape in intregime de aceasta boala, o pneumonie extinsa bilaterala, practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire.

Cei de acasa ar trebui sa inteleaga ca pandemia nu s-a terminat, ca virusul este transmis in continuare si ar trebui sa-si ia masuri de precautie ca sa evite aceasta contaminare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, medicul Dan Crainic, citat de Adevarul.

Femeia nu avea nicio alta boala asociata, dar s-a simtit rau cu trei zile inainte de a fi adusa la spital.

„A fost adusa in dimineata zilei de duminica, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febra 38,1 grade C, dispnee, tuse seaca, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferata in compartimentul Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singura intr-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterala covid, insuficienta respiratorie acuta, soc septic, MSOF.

Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentand un stop cardio-respirator si necesitand resuscitare cardio-respiratorie, intubatie, ventilatie mecanica si suport inotrop. Pacienta a fost confirmata duminica dupa-amiaza cu COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, in urma analizelor efectuate in cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Femeia este cel mai tanar pacient care a decedat de coronavirus in Alba.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

3 minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

18 minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

33 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

48 de minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

O oră ago