”Nu fug, dar nu vreau sa ma intorc in Romania”. Alina Bica anunta ca vrea sa faca puscarie in Italia

news

Fosta sefa DIICOT Alina Bica, condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare si retinuta saptamana trecuta in Italia, a declarat in fata instantei ca nu fuge, dar ca nu vrea sa se intoarca in Romania si ca vrea sa-si execute condamnarea in Italia, scrie Gazeta Romaneasca, citand La Gazzetta del Mezzogiorno, care relateaza si ca Bica se afla de aproximativ un an in Italia, unde a fost consultant legal pentru unele companii din zona Brescia.

„Fostul procuror anti-mafia roman ajunge in inchisoarea din Trani”, titreaza La Gazzeta del Mezzogiorno, prezentand detalii despre audierea Alinei Bica in fata judecatorilor solicitati sa valideze arestarea, in baza mandatului european, scrie Gazeta romaneasca, citata de news.ro.

„Acuzele impotriva mea sunt instrumentate”, a declarat Bica in italiana, sustinand ca nu a comis nicio infractiune si ca a depus un nou recurs in fata Inaltei Curti a Romaniei”.

”Nu fug, dar nu vreau sa ma intorc in Romania, iar daca sentinta este confirmata, va voi cere sa o execut aici in Italia: in Romania exista un singur penitenciar pentru femei si mai mult de jumatate dintre detinute au fost condamnate pe baza investigatiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoana educata, cunosc legea si nu pot merge la inchisoare: trebuie sa ma consult cu avocatul meu pentru a studia strategia de aparare”, ar fi spus Alina Bica judecatorilor, conform sursei citate.

Judecatorii (presedintele completului Giovanni Mattencini) au apreciat tocmai faptul ca Bica are atat domiciliul in Italia, cat si o ocupatie stabila aici, noteaza publicatia italiana.

“Doamna Bica vrea sa se apere pe fondul acuzatiilor asupra carora Inalta Curte de Justitie din Romania va trebui sa se pronunte din nou, si va cere o revizuire a procesului si, eventual, si un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz”, a sustinut avocatul sau, Cristian Di Giusto.

De aproximativ un an, Bica locuieste in Italia, unde a fost consultant legal pentru unele companii din zona Brescia. Cu putin timp inainte de carantina, femeia s-a mutat la Altamura (localitate langa Bari), unde traieste si lucreaza partenerul ei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: