externe

Nu functioneaza sanctiunile occidentale? Livarile Gazprom la export au scazut cu peste 25% in prima jumatate a anului 2023

Pentru prima data in 2023, compania ruseasca Gazprom a raportat indicatori operationali pentru productia si furnizarea de gaze. Potrivit raportului companiei, conform rezultatelor din prima jumatate a anului, productia de gaze naturale si asociate a scazut cu 24,7%, pana la 179,45 miliarde de metri cubi (in aceeasi perioada din 2022 fusesera produsi 238,46 miliarde de metri cubi).

Potrivit companiei, livrarile catre pietele interne si externe in perioada ianuarie-iunie au scazut cu 26,5%, la 166 miliarde de metri cubi de gaze (in 2022 – 225,7 miliarde de metri cubi). Potrivit raportului, incetinirea activitatii economice in Europa a contribuit la mentinerea unui nivel scazut al consumului de gaze.

„In acelasi timp, cererea de gaz rusesc in aceasta regiune a fost influentata si de factorul geopolitic si de nivelul ridicat de ocupare a UGS (instalatii de stocare subterana a gazelor) europene”, a adaugat compania.

Gazprom a explicat scaderea productiei de gaze prin faptul ca „o serie de tari” au luat „decizii motivate politic” de a refuza importurile de gaze rusesti. Cresterea productiei de petrol, potrivit raportului, este asociata cu construirea si punerea in functiune a unor noi sonde. Un alt factor de crestere a fost punerea in aplicare a proiectului de dezvoltare a sectiunilor 2, 4 si 5 din zacamantul Akimov in campul de petrol de la Urengoiskoe.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

19 minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

3 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

24 de minute ago

Fortele ucrainene au impiedicat blindatele Rusiei sa intre in zona urbana din Vovceansk (Harkov)- Statul Major General

Fortele de aparare ucrainene au dejucat planurile Rusiei de a intra in zona urbana a…

25 de minute ago

Ingrijorare la Washington, Rusia ar fi invatat in Ucraina cum sa contracareze armele trimise de SUA – NYT

Casa Alba este ingrijorata de faptul ca Rusia si-a dat seama cum sa contracareze multe…

O oră ago