„Nu guvernam cu hotii”. Raspunsul lui Rares Bogdan pentru Ciolacu: „Nu stam alaturi de Oprisan, Codrin, Buzatu, Badalau, Stanescu, Firea, Olguta, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan ii transmite liderului PSD Marcel Ciolacu ca liberalii nu au ce cauta alaturi de PSD intr-un eventual „guvern de uniune nationala”. „Nu guvernam cu hotii”, spune Bogdan.

”Nu guvernam cu hotii. Cu cei care si-au batut joc de banul public, care au jefuit bugetele statului si au promovat oameni in guvernare exclusiv pe baza de carnet de partid si pile, oameni incompetenti, aculturali, lipsiti de profesionalism. Avem o viziune de dreapta pentru guvernarea acestei tari in care ne bazam pe investitii si dezvoltare, dansii sunt axati exclusiv pe gestionarea saraciei. Ultimii 7 ani in care au guvernat Romania intr-un fel sau altul au fost tragici pentru aceasta tara, nu avem cum sa gandim politici publice si dezvoltarea Romaniei cu niste oameni a caror viziune de dezvoltare pur si simplu nu exista”, a declarat europarlamentarul PNL Rares Bogdan, pentru Mediafax.

”Nu guvernam cu cei care au atacat statul de drept si au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea Europeana si SUA si care pana la aceasta ora nu au recunoscut ca au gresit. Nu suntem dispusi sa stam alaturi de Oprisan, Codrin, Buzatu, Badalau, Stanescu, Firea, Olguta, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene. Am vazut de ce sunt in stare, raman un pericol pentru democratia reprezentativa si drumul european al acestei tari”, a mai spus Bogdan.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Pitesti, ca in situatia in care motiunea de cenzura va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier si ca exista varianta unui guvern de uniune nationala.

„Este o motiune serioasa si chiar dorim sa treaca aceasta motiune (…). Dupa motiune, daca va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic si nu avem un program de guvernare. Cred ca este suficienta experienta guvernarii PNL fara un program de guvernare coerent si vedem cu totii si simtim mai ales cu totii costurile. Este varianta unui guvern de uniune nationala pana in noiembrie, cand sunt alegerile la termen. Nu intelegem acest moft de a face alegeri cu doua-trei luni sau patru-cinci luni inainte de alegerile care sunt la termen. Presedintele Romaniei are atributul de a desemna un prim-ministru si cred ca intram intr-o logica constitutionala democratica”, a spus Ciolacu.

Acesta a subliniat ca important este acum ca pachetul de legi electorale sa nu fie modificat altfel decat de Parlament.

„Dar cel mai important pentru Romania in acest moment este de a stopa acest derapaj. Poti sa te joci cu multe cand esti la guvernare, dar sub nicio forma cu pachetul de legi electorale. Este atributul Parlamentului in timp rezonabil sa il schimbe”, a afirmat Ciolacu.

Legat de numarul de voturi necesar pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, Ciolacu a precizat ca „matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD si UDMR”. „Am inceput sa strangem semnaturile”, a adaugat el.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, si secretarul general interimar, Paul Stanescu, au participat, vineri, la Conferinta de alegeri a organizatiei judetene din Arges, desfasurata la Pitesti, iar la finalul acesteia a avut loc o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: