„Nu guvernul este vinovat”. Tudose a gasit vinovatul pentru prabusirea leului si ameninta: „Voi fi nevoit sa am o discutie foarte serioasa”

news

Premierul Mihai Tudose a sugerat, joi seara, ca vina pentru cresterea cursului euro apartine Bancii Nationale si a amenintat ca va avea o discutie cu conducerea BNR.

Intrebat despre prabusirea leului, intr-o emisiune la Antena 3, Tudose a aruncat vina in curtea BNR.

„Am o parte din explicatie, pentru cealalta va recomand calduros sa vorbiti cu BNR care ar trebui sa fie mai atenta BNR poate si trebuie sa intervina, nu a facut-o.

In aprilie BNR le-a spus bancilor ca sunt bune, solide si au redus depozitele la 8%, ceea ce a disponibilizat 500 mil euro, dintre care 280 deja au plecat din tara. BNR practic le-a dat voie sa scoata din rezerve 500 de milioane.

Intrebati-i pe cei care se ocupa de acest lucru. Vorbim de separarea puterilor in stat, cred ca va trebuie sa avem o discutie foarte asezata si serioasa despre ce se intampla si care ar trebui sa fie rolul BNR.

Mai sunt si factori obiectivi: s-au bagat 3 mld euro in agricultura. Ieri, un europarlamentar PNL de Cluj a avut o tirada extraordinara cum am nenorocit noi agricultura. E fabulos! Anul trecut nu s-au dat subventii tot anul, anul asta am dat 3 mld

O parte din acesti bani s-au dus pe ingrasaminte, s-a apelat la import, care se face in euro. Toate au venit la pachet cu dezvoltarea, daca aveam si un partener care isi facea lucrurile bine – sistemul bancar – nu cred ca lucrurile mergeau atat de sus.

Poate e si o razbunare a sistemului bancar. Ghiciti ce: au inceput sa aiba profit

Sper ca o sa avem o discutie foarte serioasa cu conducerea bancii in acest sens, poate gresim noi. Voi fi nevoit sa am aceasta discutie, in calitate de prim ministru nu faci numai ce iti doresti”, a declarat Tudose in fata lui Gadea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: