„Nu-i fac educatie lui Iohannis la varsta lui”. Spumega Badaran Nicolae dupa ce presedintele i-a refuzat pe ministrii lui Dancila

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae l-a acuzat pe presedintele Iohannis ca a incalcat Constitutia prin refuzul de a accepta remanierea propusa de Viorica Dancila.

„Vorbitul sacadat si la ora fixa nu tine loc de argumente. Dl Iohannis continua sa se afle in afara Constitutiei (…) Nu exista in Constitutie mesaje transmise premierului prin intermediul declaratiilor de presa, nu exista in atributiile presedintelui sa ceara Guvernului sa isi verifice periodic sustinerea parlamentara, nu exista refuzul de exercitare a atributiilor. Poate o sa inteleaga faptul ca are obligatii fata de cetateni si fata de pozitia pe care o are. Nu-i o gluma, nu e cu joaca politica atunci cand vorbesti de Constitutie si de institutiile fundamentale ale statului. Nu pot sa-i fac educatie la varsta asta.

A incalcat Constitutia cand a refuzat sa numeasca interimarii. Daca citea Constitutia ar fi vazut ca era obligat. A inventat somatia publica prin care guvernul sa isi verifice periodic sustinerea parlamentara este si neconstitutional, este si ilogic. Nu presedintele controleaza guvernul, ci Parlamentul.

Nu admit faptul ca se joaca cu institutiile statului si cu Constitutia”, a declarat Serban Nicolae dupa declaratia lui Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, la Palatul Cotroceni, ca refuza remanierea propusa de premierul Viorica Dancila, pe care o considera ca fiind ”neavenita si nepotrivita”.

„Doamna prim ministru imi cere o remaniere guvernamentala. Imi solicita acolo doamna prim-ministru eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a 6 ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar”, a declarat seful statului, care considera solicitarea premierului „cras neconstitutionala”.

El a adaugat ca premierul trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, „altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: