„Nu-i mai ajungeau pensia speciala, onorariile notariale si salariul de rector”. Tudorel Toader anunta ca s-a facut avocat

news

Fostul ministru al Justitiei din Regimul Dragnea, Tudorel Toader, anunta ca s-a intors in avocatura. Astfel, pe langa veniturile provenite din pensia speciala, salriul de rector si castigurile ca notar, Toader va obtine bani si din contracte de asistenta juridica. Toader castiga in 2018, conform ultimei decaratii de avere, 14.000 de euro pe luna.

„Revenirea in avocatura”, a anunta Toader pe Facebook.

„Detinutii eliberati pe recursul compensatoriu ar trebui sa faca coada la cabinetul de avocatura al lui Tudorel Toader, in semn de multumire. Vine banutul acum pe contracte de reprezentare avocatiala, nu-i mai ajungeau pensia speciala, onorariile notariale si salariul de rector. Respect, boss!”, a scris jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

„Inteleg ca omul a fost nitel in vacanta. Pen ca la CCR si Guvern, tot avocatura a facut. Pentru hoti, dar il plateam noi”, a comentat si jurnalistul Mircea Marian.

In martie 2020, Tudorel Toader, a fost reales in functia de rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi.

In 2018, dupa ce s-a modificat o lege special pentru el, Tudorel Toader a devenit notar de Iasi, in baza unei noi prevederi, introdusa de PSD, care le permitea fostilor judecatori de la Curtea Constitutionala sa intre in breasla notarilor, fara concurs.

Dupa un an, in 2019, Toader si-a deschis cabinet de notar la Iasi, orasul unde locuieste, luandu-l ca asociat pe fiul sau, Alexandru.

La finalul mandatului d eministru, Tudorel Toader declara ca a incasat in 2018 venituri in valoare de 775.248 lei, aproximativ 14.000 euro/luna. Este vorba de venituri din pensii, salarii si indemnizatii primite de la Ministerul Justitiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi si Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai mult despre:

Comentarii: