Nu i-a iesit manevra Elenei Udrea, DNA a avut dreptate. Judecatorii nu s-au lasat pacaliti de stratagema cu „refugiat politic”

politica

Presedintele Completului de 5 judecatori de la ICCJ, Mirela Sorina Popescu, a anuntat ca din documentele prezentate de avocatul Elenei Udrea nu rezulta ca aceasta a obtinut statutul de refugiat politic in Costa Rica.

“Din inscrisurile emise de autoritatile din Costa Rica nu rezulta ca Elena Udrea a obtinut statutul de refugiat politic, ci ca a solicitat obtinerea acestui statut. Inalta Curte respinge cererea de audiere prin comisie rogatorie sau prin mijloace de comunicare la distanta”, a spus judecatoarea Popescu, citata de de jurnalistul Ionel Stoica.

Un procuror de la DNA a declarat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca, din documentele depuse in instanta de avocatul Elenei Udrea, nu rezulta ca aceasta a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica.

„Nu rezulta nicaieri din acel document ca i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atesta ca, in 22 februarie, ea a facut cerere de refugiat, iar in 21 martie a avut un interviu, perioada in care transmitea instantei ca este in imposibilitate de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu si evidentiaza ca i se permite sederea si nicidecum ca are statut de refugiat. Luati act de natura tendentioasa de traducere a documentelor. Se vorbeste in actul respectiv de un carnet provizoriu”, a spus procurorul.

Avocatul Elenei Udrea a anuntat vineri, in cadrul procesului Gala Bute, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca fostul ministru a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica.

Avocatul Veronel Radulescu a explicat ca a primit vineri dimineata mai multe documente de la Elena Udrea, care atesta faptul ca ea si-a stabilit resedinta in Costa Rica si a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.

Veronel Radulescu a inmanat judecatorilor respectivele documente, printre care si un memoriu, in care Elena Udrea anunta ca doreste sa fie audiata in dosarul Gala Bute si sa i se acorde ultimul cuvant, prin mijloace de comunicare la distanta (videoconferinta) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: