”Nu ii e rusine lui Dragnea? E o obraznicie”. Orban izbucneste, revoltat de noile idei ale sefului PSD

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca ar trebui sa ii fie rusine lui Liviu Dragnea sa vorbeasca despre renuntarea la pragul pentru referendum, avand in vedere ca din cauza lui oamenii nu au venit la vot.

”Nu ii e rusine lui Dragnea? Au mai coborat pragul de validare de la 50% la 30%, cu un obiectiv foarte clar urmarit, acela de a il demite mai usor pe presedintele Romaniei, pentru ca ei stiu ca niciodata nu vor avea sansa sa castige alegerile pentru functia de presedinte. E o obraznicie din partea lui sa se faca ca nu intelege ca de fapt foarte multi romani care sustineau familia traditionala nu au venit la vot pentru ca au perceput ca este referendumul lui Dragnea si ca de fapt prin modul in care s-a pus intrebarea Dragnea urmareste sa modifice Constitutia”, a declarat Orban.

Liderul PNL a precizat ca, desi a fost un fake news faptul ca liderul PSD ar vrea sa modifice Constitutia in interes personal, aceste informatii au determinat oamenii sa nu mai participe la referendum.

„Sigur, un fake news care nu avea nicio baza reala, dar care a prins sa modifice Constitutia in interes personal si foarte multi nu s-au prezentat la vot pentru ca au considerat ca acest referendum este o manarie a lui Liviu Dragnea. Daca mai vorbesti despre prag la referendum, dupa ce ai coborat o data de la 50% la 30% mi se pare o gluma proasta”, a mai spus Ludovic Orban, citat de news.ro.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca ideea de cvorum inhiba prezenta la vot la referendum si spune ca daca nu ar exista un prag minim de prezenta, numarul de oameni care ar vota ar fi mai mare, participand inclusiv cei care ar vota „Nu”. Precizarile lui Liviu Dragnea vin in contextul in care referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie nu a fost validat din cauza prezentei extrem de scazute la vot, sub 30 la suta, cat era necesar pentru validare. Dragnea este de parere ca rezultatul votului nu este un esec al PSD, ci un esec al tuturor celor care au votat „Da” la referendum.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: