„Nu ii e rusine lui Iohannis sa vorbeasca?”. Olguta, o noua „minciuna ghiolbaneasca” in Parlament

politica

Presedintele Klaus Iohannis a ascultat „solemn” imnul asa-zisului Tinut Secuiesc si a declarat ca a fost recunoscator pentru modul in care a fost primit, iar PNL a fost in Harghita si Covasna sa ia voturi pentru Traian Basescu si pentru actualul sef a statului, a sustinut, miercuri, deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu.

„Parlamentul nu a lucrat in aceasta perioada, dar ma intreb de ce Guvernul Romaniei, in perioada cand a lucrat Parlamentul, a intarziat punctul de vedere pentru aceste legi cu mai bine de o luna de zile. Cat de greu era sa scrie ca nu e de acord cu aceste proiecte de lege, cu aceste initiative legislative? Doua randuri, ca sa poata sa fie indeplinita procedura administrativa, astfel incat sa le putem vota in perioada in care lucram. Din nefericire, din cauza unui coleg de la PNL care a venit si a plimbat COVID-ul prin Parlament, a fost si o perioada nefericita din viata noastra, cand a trebuit sa stam in izolare cu totii”, a afirmat Olguta Vasilescu in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca PNL nu trebuie sa vorbeasca despre intelegerea PSD cu maghiarii: „Ati uitat cand, acum cativa ani, era sa ne batem la modul fizic in Parlament pentru modul in care sustineati statutul minoritatilor nationale? Asa cum ati uitat ca atunci mergeati foarte des in judetele Harghita, Covasna, Mures ca sa luati voturi pentru Traian Basescu. Acum s-a intamplat acelasi lucru pentru Klaus Iohannis, cand presedintele statului roman a mers acolo, a ascultat solemn imnul unui asa-zis Tinut Secuiesc, cand a primit steagul, si a si spus ca este recunoscator pentru modul in care a fost primit. Nu ii e rusine sa vorbeasca? Chiar nu mai aveti pic de rusine?”.

Informatia prezentata de Olguta Vasilescu este falsa, Iohannis a ascultat „solemn” imnul Romaniei. Detalii: Fake news de proportii in conferinta de presa a PSD. Au falsificat un moment cu Klaus Iohannis – Video

Olguta Vasilescu a mai sustinut ca „presedintele Iohannis vorbeste ca la Radio Erevan”.

„Eu am vazut un presedinte care a vorbit ca la Radio Erevan – ca a dat PSD niste drepturi minoritatilor nationale, in conditiile in care PSD a luat niste drepturi, si tocmai ne-au confirmat cei de la UDMR ca prin Codul administrativ facut de guvernarea PSD s-au luat niste drepturi pe care minoritatile, nu doar cea maghiara, le aveau de peste 20 de ani. Si de aici frustrarea lor. (…) Deci, fix ca la Radio Erevan, presedintele spune ca PSD a dat, in conditiile in care PSD luase niste drepturi de la minoritatea maghiara”, a afirmat ea.

CTP a calificat recent aceste acuzatii drept „minciuni ghiolbanesti”.

Citeste si: „Trei minciuni ghiolbanesti ale PSD la adresa lui Iohannis”. CTP si Anca Simina scot in evidenta modul in care dezinformeaza PSD – Video

Mai mult despre: ,

Comentarii: