„Nu inteleg de ce Germania a procedat astfel. Refugiatii sunt o forta invadatoare musulmana” – declaratii dure ale premierului Ungariei

externe

Premierul ungar Viktor Orban a declarat ca nici guvernul sau si nici el nu-i considera pe musulmanii care sosesc in Europa drept refugiati musulmani, ci o „forta invadatoare musulmana”, migranti economici in cautarea unei vieti mai bune, intr-un interviu publicat luni de ziarul german Bild, citat de agentiile de presa MTI si EFE.

„Noi nu-i consideram pe acesti oameni drept refugiati, ci o forta invadatoare musulmana”, a afirmat Orban, intrebat despre motivul pentru care Ungaria refuza sa primeasca solicitanti de azil.

Potrivit premierului ungar, in drumul lor spre UE, acestia traverseaza patru tari care „nu sunt la fel de bogate ca Germania”, dar sunt sigure si in care nu trebuie sa „fuga pentru a-si salva viata”.

„Deja, in aceasta calatorie nu se lupta pentru viata lor. Acest lucru arata ca sunt imigranti economici care doresc pur si simplu o viata mai buna”, spune el.

Cei care au ajuns la frontiera cu Ungaria in 2015 au intrat in tara in mod ilegal si acesta „nu a fost un val de refugiati, ci o invazie”, a spus el. „Nu am inteles niciodata cum Germania, un exemplu de disciplina si stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegala in masa, anarhia si haosul ca pe ceva bun”, a afirmat Viktor Orban.

Din punct vedere politic, migratia este o problema a Uniunii Europene; din punct de vedere sociologic, este o problema germana, considera premierul ungar. Toti migrantii au ca tinta Germania pentru ca „vor o viata germana”, a insistat el.

In interviu, Orban insista ca Ungaria are dreptul sa refuze sa primeasca musulmani, intrucat aceasta este o chestiune de suveranitate si identitate culturala. „Trebuie sa ne mentinem prerogativa de a decide cine poate sa traiasca pe teritoriul ungar”, a adaugat el.

Premierul ungar si-a reiterat in context respingerea multiculturalismului, despre care a spus ca nu este altceva decat o iluzie.

„Credem ca un numar mare de musulmani duce la formarea unor societati paralele, pentru ca societatea crestina si societatea musulmana nu se vor interconecta niciodata”, considera el. „Multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem asa ceva!”, a pledat Orban.

In opinia sa, solutia la criza migrantilor nu este de a-i distribui ilegal pe intregul teritoriu al UE, ci de a veni in ajutor acolo unde sunt probleme.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: