„Nu inteleg sa fiu sluga nimanui! Tariceanu va ramane sa stinga lumina la ALDE” – un deputat mazilit de Tariceanu face dezvaluri din culisele ALDE

politica

Avocatul Remus Borza spune ca a luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a sa din ALDE si primeste aceasta hotarare ”cu regret si ingrijorare” in ceea ce priveste viitorul ALDE, iar daca presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, va continua sa excluda din partid, in medie, cate un parlamentar indezirabil pe luna, ”in curand va ramane singur sa stinga lumina la ALDE”.

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea deputatului Remus Borza din partid, pentru ca el nu a votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu si a recunoscut ca purta discutii pentru a prelua un portofoliu in Executiv, scrie News.ro.

”Este descalificant si dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal sa sanctioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea si ostracizarea celor care nu respecta ‘disciplina de partid’, celor care nu se supun neconditionat conducatorului mult iubit, celor care refuza sa faca parte din cooperativa. Daca domnul Tariceanu va continua sa excluda din partid, in medie, cate un parlamentar indezirabil pe luna in curand va ramane singur sa stinga lumina la ALDE”, afirma Remus Borza, intr-un comunicat remis News.ro.

El spune ca va iesi din politica doar atunci cand isi va realiza obiectivul politic, ”o Romanie civilizata, europeana si prospera”.

”Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate sociala si responsabilitate politica. Alti colegi au inteles sa dea satisfactie unor leaderi raniti in orgoliu propriu de emanciparea, perceptia publica si evolutia unui premier care incepea sa devina o amenintare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, exista multa lasitate in politica romaneasca, multe coninvente si complicitati de tip mafiot, vulnerabilitati si nevoi pe care cei ce se considera atotstiutori si atotputernici se pricep atat de bine sa le exploateze”, adauga Borza.

Avocatul spune ca nu intelege sa fie sluga nimanui, cu atat mai putin a unui presedinte de partid.

”Eu am un singur stapan: poporul roman. Asta trebuie sa inteleaga toti parlamentarii, prin raportare la art. 69 din Constitutie, ca noi suntem in serviciul poporului si nu in serviciul conducatorilor. Printr-o astfel de conduita vom reda increderea, prestigiul si onoarea institutiei fundamentale a unei natiuni, Parlamentul”, precizeaza Borza.

El considera ca exista un deficit de democratie la toate partidele traditionale romanesti, tendinte autocrate la toti conducatorii, demagogie, populism si clientelism politic in exces.

”Probabil n-au invatat nimic din lectia franceza, dupa cum n-au invatat nimic nici din episodul „Colectiv”. Romanii au nevoie de o clasa politica onesta, nationala, asumata si vizionara, care sa reformeze statul, institutiile si marile sisteme publice, fie ca vorbim de administratie, invatamant, sanatate etc. O clasa politica care sa dea dovada de pragmatism si eficienta in lupta cu birocratia, coruptia, evaziunea fiscala si excluziunea sociala”, puncteaza Borza.

El subliniaza ca asa cum a demonstrat ca exista viata si dupa insolventa, tot asa va exista viata politica, in ceea ce il priveste, si dupa ALDE.

”Eu sunt un om muncitor, tenace si perseverent in a cultiva si implementa niste principii si valori pe care s-a cladit insasi natiunea romana: onoare, demnitate, munca, dreptate si curaj. Eu de abia am intrat in politica. Altii ar trebui sa iasa. Cei care au contaminat si otravit, de mai bine de 20 de ani, societatea si clasa politica romaneasca. La un moment dat voi iesi si eu. Dar, doar, atunci cand imi voi fi realizat obiectivul politic. O Romanie civilizata, europeana si prosper”, conchide Borza.

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea sa din partid, pentru ca el nu a votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu si a recunoscut ca purta discutii pentru a prelua un portofoliu in Executiv.

„O veste mai putin placuta: Biroul Politic Central a votat in majoritate pentru propunerea de excludere a domnului Borza, care va fi inaintata Delegatiei Permanente, pentru modul in care a votat la motiunea de cenzura”, a spus Tariceanu, dupa sedinta conducerii ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: