politica

„Nu ma joc, nici nu dictez, prezidez”. Replica lui Iohannis fata de aberatiile PSD, care spune ba ca este „spectator”, ba „dictator”

Intrebat, marti, de catre un jurnalist ce fel de presedinte se considera, Klaus Iohannis a sintetizat: „Nu ma joc, nici nu dictez, prezidez”.

”Cateodata de la PSD mi se spune spectator, alta data ca sunt dictator si vreau sa acaparez putere. Sunt un presedinte care real se implica, care vine cu solutii si care vine cu perspective. Nu ma joc, nici nu dictez, prezidez”, a spus Iohannis.

Intrebat daca presedintele este, conform actualei Constitutii, responsabil de ceea ce face guvernul, Iohannis a oferit o explicatie detaliata.

„Constitutional nu este responsabil, Constitutia consfinteste un executiv bicefal: presedintele si Guvernul. Politica economica se face de guvern, asta a dus la situatia pe care am avut-o cu guvernele pesediste care au refuzat nu doar colaborarea, ci si comunicarea cu presedintele, simptomatic pentru acest fel obtuz, nedemocratic de a guverna au fost ultimele doua ocazii de discutie cu acest guvern esuat: discutiile despre comisarul european si consultarile cu partidele dupa motiunea de cenzura. PSD-ul a chiulit. De cand e in functiune guvernul Orban am avut cu ei mai multe discutii decat am avut cu guvernele pesediste in trei ani. Nu incerc eu sa-mi impun punctul de vedere, nici ei, sunt discutii foarte bune, dorim impreuna sa gasim solutiile cele mai bune”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

3 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

2 ore ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

10 minute ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

53 de minute ago

Trupele ucrainene se retrag in Harkov dupa sub presiunea ofensivei Rusiei. Zelenski si-a anulat toate calatoriile in strainatate

Ucraina si-a retras trupele din mai multe sate din regiunea de frontiera Harkov, in urma…

8 minute ago

Moscova: O extrem de rara referire la pierderile de pe front. Noul ministru al Apararii enumera prioritatile privind invazia din Ucraina

Andrei Belousov, noul ministru al Apararii numit de presedintele rus Vladimir Putin, fara experienta militara…

6 minute ago