„Nu ma tem de nimic”. Campaniile de linsaj ale Antena 3/RTV si slugarnicia fata de penali a ministrului Justitiei nu il intimideaza pe Augustin Lazar

news

Procurorul general, Augustin lazar, afirma ca ca nu se teme ca Tudorel Toader ar putea sa ceara si revocarea sa din functie. „Eu am declarat public ca nu ma tem de nimic”, a spus Lazar intr-un interviu pentru Agerpres.

AGERPRES: Va temeti ca veti fi urmatorul pe lista de revocari a ministrului justitiei?
Augustin Lazar: De ce m-as teme? Eu am declarat public ca nu ma tem de nimic. Procurorul general trebuie sa se gandeasca sa reprezinte institutia, mai intai intr-o maniera demna si in conditiile legii si sa actioneze exact dupa rolul pe care il are Ministerul Public in arhitectura institutiilor statului de drept. Procurorul general trebuie sa fie un exemplu de reprezentare pentru Ministerul Public si sa dea un standard, ca vor veni dupa el si altii. Si daca standardul va fi mic, va fi o jena pentru el. Standardul trebuie sa fie, daca va uitati dumneavoastra, ca noi am publicat galeria procurorilor generali si avem oameni de foarte inalt nivel, unii chiar au fost academicieni, unii au fost juristi de inalt nivel european, si oameni de inalta, inalta tinuta morala, iar noi trebuie sa ducem mai departe faclia traditiilor juridice ale acestor oameni. De ce ne-am teme?

AGERPRES: Anul viitor se incheie mandatul dvs. Candidati pentru un nou mandat?
Augustin Lazar: Este pentru orice om normal constituit o fapta de intelepciune sa-si duca in conditii bune mandatul pe care-l are in curs, sa se gandeasca dupa el sa lase un loc de demnitate si de buna conditie profesionala si apoi sa faca o evaluare inteleapta la sfarsitul mandatului, pentru ceea ce face mai departe. Niciodata nu trebuie sa ne gandim dinainte cum ar trebui sa avem conduita pentru lucruri care vor fi in viitor. Noi trebuie sa ne gandim in fiecare moment sa actionam la nivelul cel mai inalt de profesionalism si de tinuta morala. Fiindca, din pacate, in lumea de astazi, asta avem, multi sunt profesionisti, dar cand e vorba sa fie tari, morali, aici e mai complicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: