Nu mai au nicio limita. Dancila trece peste vointa presedintelui Romaniei si anunta mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat, duminica, aflata intr-o vizita in SUA, ca dupa finalizarea analizei ”si in deplin consens”, Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional, eu, ca prim-ministru, si guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului”, a sustinut Dancila.

”Sustinerea fata de Israel si fata de comunitatea evreiasca a fost preocuparea noastra constanta”, a mai spus premierul PSD.

O decizie privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim ar anula orice sansa ca tara noastra sa fie votata membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, a afirmat, in iunie 2018, presedintele Klaus Iohannis.

„O sa fiu foarte franc. O astfel de decizie ar anula orice sansa a Romaniei de a fi votata membru nepermanent in Consiliul de Securitate, nu numai acum, ci si pe viitor”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: