Nu mai au scapare. MAI anunta ca toate convorbirile radio din 10-11 august 2018 au primit aviz pentru declasificare. Acestea vor ajunge la Parchetul General

news

MAI a anuntat, vineri seara, ca au fost primite ultimele avize pentru a „declasifica inregistrarea tuturor convorbirilor efectuate la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018”. Este vorba despre convorbirile radio intre fortele de ordine care au intervenit pentru reprimarea manifestatiei din Piata Victoriei.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Generala pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, a primit ultimele avize in vederea modificarii indicativelor fonice folosite de unitatile din cadrul Jandarmeriei Romane, pentru a putea astfel declasifica inregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio ‘TETRA’, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedand astazi la alocarea unor indicative noi.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus conducerii Jandarmeriei Romane sa ordone ca toate unitatile care au clasificat convorbiri sa formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor in cel mai scurt timp.

Intregul volum de comunicatii radio din 10 si 11 august 2018 al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane, Directiei de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, cat si al Gruparilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacau si Ploiesti, va fi declasificat si pus in urmatoarea saptamana la dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectiei Parchetelor Militare, respectiv Directiei de Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. (D.I.I.C.O.T.), in vederea utilizarii acestuia, in activitatea de cercetare penala”, anunta MAI intr-un comunicat de presa.

Mai mult despre:

Comentarii: