„Nu mai e democratie, stat de drept”. Stere Gulea si Tudor Chirila, printre miile de protestatari din Piata Victoriei – Video

news

Tudor Chirila si regizorul Stere Gulea s-au alaturat protestului de duminica din Piata Universitatii din Capitala. Acestia spun ca in Romania nu se mai poate vorbi despre stat de drept in adevaratul sens al cuvantului si ca incompetenta a devenit mai grava decat coruptia.

„Imi pare rau ca s-a pierdut acel momentum de la Ordonanta 13. (…) Eu voi fi aici chiar daca vor fi 3 oameni. Sper sa nu ni se ia dreptul de a protesta. (…) Situatia nu se poate remedia decat pe termen lung, dar trebuie sa inceapa. O clasa politica curata este un prim pas. Nu avem chestia asta acum. Al doilea pas ar fi ca institutiile sa nu mai fie atat de politizate si numirile in diverse posturi din ministere sa nu se mai faca pe criterii politice”, a declarat Tudor Chirila, citat de Mediafax.

De asemenea, muzicianul a mai subliniat ca Guvernul nu o sa duca la bun sfarsit promisiunile electorale. Chirila a vorbit si despre dosarul fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Mai e de comentat ce se intampla cu Codruta Kovesi? Pare ca e tara lui Erdogan. (…) Mie imi pare rau ca oamenii nu se indigneaza mai mult. Probabil ca multa lume e fericita. Poate multa lume e fericita cu felul in care se traieste acum in Romania. Trebuie sa acceptam asta. Eu refuz sa cred ca oamenii pot fi fericiti cand vad ca sunt condusi de o femeie mai incompetenta decat Elena Ceausescu. S-a ajuns si aici. (…) Avem o problema foarte mare. Coruptia devine mai putin importanta decat incompetenta acum. Aceasta tara nu mai e guvernata, tara noastra merge din inertie. Nu o sa vedem spitalele regionale prea curand, nu o sa vedem autostrazi”, a mai spus Tudor Chirila.

La randul sau, regizorul Stere Gulea considera ca in tara noastra nu se poate vorbi despre statul de drept.

„Nu mai e democratie, stat de drept, in adevaratul sens al cuvantului. Acesta este riscul din Romania in momentul de fata, tocmai pentru ca totul este la bunul plac al unor oameni care, avand o majoritate parlamentara, schimba de la o zi la alta totul. Ca nici ei nu stiu ce schimba, e alta problema. E clar ca e intentie de a scapa de judecata, de dosare”, a spus Stere Gulea.

Cateva mii de persoane se afla  in Piata Universitatii din Capitala, pentru a protesta fata de actuala guvernare si fata de masurile pe care le adopta, in special cele din domeniul justitiei. Protestatarii spun ca vor demisia Guvernului Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: