„Nu mai faceti de rusine Romania!”. Iohannis, reactie dura dupa ce Dancila a refuzat sa vina la Cotroceni pentru consultari

politica

Presedintele Klaus Iohannis anunta, miercuri, ca refuzul premierului Dancila de a veni la Cotroceni pentru consultari pe pema desemnarii comisarului european din partea Romaniei „afecteaza grav credibilitatea Romaniei”.

Comunicatul Presedintiei

Premierul Dancila incalca flagrant Constitutia si afecteaza grav credibilitatea Romaniei

Doamna Viorica Dancila continua sa demonstreze tuturor ca nu mai are ce cauta in fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astazi cu Presedintele Romaniei pe o problema care vizeaza reputatia tarii noastre este o incalcare flagranta a Constitutiei.

Gestul premierului arata, totodata, diletantismul si o totala lipsa de responsabilitate politica. Incapatanarea prim-ministrului de a-si sustine prietenii politici pentru o functie in Uniunea Europeana, in ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un esec urias si risca sa produca daune semnificative Romaniei, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de catre tara noastra.

Ii atrag atentia in mod public doamnei Dancila: incetati sa mai riscati credibilitatea tarii pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastra a facut deja mult prea mult rau Romaniei, opriti-va! Nu mai faceti de rusine Romania cu toti oamenii neprofesionisti si cu probleme de integritate pe care insistati sa ii nominalizati atat in Guvern, cat si in posturi importante din cadrul Uniunii Europene!

Ii cer din nou premierului sa respecte Constitutia si legile tarii si sa faca o noua nominalizare pentru pozitia de comisar european, doar in urma consultarii cu Presedintele Romaniei si dupa obtinerea avizului Parlamentului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: