„Nu mai plangeti, ma! Catedrala va fi reconstruita cu mult inainte sa fie gata metroul din Drumul Taberei”. Postare virala

analize

Postare virala pe Facebook a lui Dan Pavel in legatura ca valul de comentarii legate de incendiul de la Notre Dame. El scoate in evidenta faptul ca sunt probleme mult mai grave in Romania care sunt departe sa se bucure de o asemenea atentie.

„Nu mai plangeti, ma! Aveti totusi motive de bucurie si speranta. Catedrala Notre-Dame va fi reconstruita la fel de frumos ca inainte. Va fi predata ca noua cu mult inainte sa fie gata metroul din Drumul Taberei, inainte sa functioneze Bursa de Peste sau autostrada aia de un kilometru care pleaca din camp si se opreste intr-o groapa. Notre-Dame va fi renovata cu mult inainte sa terminam noi modernizarea a doua veceuri din scolile romanesti sau finalizarea spatiilor de servicii de pe A3. E adevarat ca, daca o renovam noi, iesea mai frumoasa, cu stucaturi, faianta crem, cu termopan alb, izolata frumos cu polistiren si imbracata in tencuiala roz. Dura un pic mai mult si costa de 63 de ori mai scump, dar iesea lucrare frumoasa. O faceam sediu ANAF, puneam un carmolist in fas la intrare, ca sa bruscheze pe toata lumea atat fizic cat si gramatical, faceam programul cu publicul de la 10:45 la unsprezece fara un sfert si blocam parcarile cu lazi de bere ca sa parcheze directorii.

Notre-Dame ar fi fost perfecta pentru un sediu de fisc deoarece e mult mai satisfacator sa pui contribuabilii sa urce scarile alea pana in turn, inainte sa se cocoseze in dreptul ghiseului. Bineinteles ca Ghiseul 1, 13 si 29 ar fi intr-un turn si ar opera doar cu formulare stampilate la Ghiseele 3, 8 si 11 din turnul doi, dar nu am scrie pe nicaieri chestia asta. E asa misto tara asta ca ma rog in fiecare noapte sa dea un asteroid direct peste noi si sa transforme Romania intr-un crater de sticla incandescenta. La vederea asteroidului in cadere catre Romania, posesorii de BMW ar semnaliza pentru prima data de la achizitionarea masinii. Ar da flash-uri. Ultima imagine, inainte sa mi se arda ochii din cap, as vrea sa fie a lui Tariceau alergand panicat, cu chilotii in flacari, si batandu-se peste boase cu starvul carbonizat al lui Liviu Dragnea, incercand sa se stinga. Da Doamne foculet! Da palalaie, pupa-ti-as talpile! Ia carnea de pe noi si da-o la caini salbatici ca sa foloseasca odata la ceva!”, a scris Dan Pavel pe Facebook.

Pompierii care incearca de cateva ore sa tina sub control incendiul devastand catedrala emblematica Notre-Dame din Paris au reusit sa salveze „structura” edificiului „in intregime”, a declarat seful acestora aflat la fata locului, relateaza AFP.

„Putem considera ca structura Notre-Dame este salvata si pastrata in intregime”,a afirmat generalul Jean-Claude Gallet, comandantul Brigazii de pompieri din Paris.

„Focul a scazut in intensitate”, a adaugat la randul sau secretarul de stat din Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez, invitand in acelasi timp la „prudenta maxima”.

Mai mult despre:


Comentarii: