Nu mai pot sa fuga! Nelu Iordache a fost saltat din avion de DNA inainte sa decoleze spre Italia. Italia este acum refugiul multor condamnati celebri

news

Procurorii DNA l-au saltat pe Nelu Iordache dintr-un avion care se pregatea sa decoleze spre Italia. In Italia si-au gasit refugiu mai multi condamnati penal, cei mai cunoscuti fiind Alina Bica si fostul SRI-ist Daniel Dragomir.

Iordache se afla intr-un avion apartinand companiei Ryanair, care urma sa decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinatia Roma, Italia, informeaza Stirile Pro TV.

Capitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autoritatilor, anuntand ca acesta are ”o problema” cu actele. Ulterior, Nelu Iordache a fost dat jos din avion si urcat in masina procurorilor.

Iordache asteapta sentinta finala intr-un dosar in care pronuntarea a fost amanata de doua ori, urmatorul termen fiind stabilit pentru 31 august.

Potrivit unor surse judiciare el este cercetat intr-un nou dosar de coruptie, fiind acuzat de dare de mita si trafic de influenta. Cel mai probabil, Iordache va fi pus sub control judiciar.

Nelu Iordache, considerat unul din „regii asfaltului”, patron al companiei Romstrade, a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie, avand si o condamnare de 12 ani si 6 luni inchisoare, care nu este insa definitiva.

Astfel, in luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 12 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si delapidare, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca a inregistrat in contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achizitii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul roman cu 2 milioane euro.

Pe de alta parte, in luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un alt dosar de coruptie, legat de modernizarea Transalpina.

Foto: gandul.ro

Mai mult despre:

Comentarii: