news

Nu mai putin de 15 pompieri de la ISU Cernavoda sunt infectati cu coronavirus. Un pompier a murit saptamana trecuta

Alti cinci pompieri de la Detasamentul Cernavoda au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19, numarul total al acestora ajungand la 15, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un coleg de-al lor a murit din aceasta cauza.

„S-au mai confirmat cu COVID-19 colegi din cadrul Detasamentului Cernavoda. Sunt internati, in stare stabila, fiind asimptomatici, fara probleme”, a informat sambata Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea”.

Conform sursei citate, dupa primirea rezultatului au fost informate structurile ierarhice si Directia de Sanatate Publica, pentru „prelevarea imediata de probe pentru toti contactii apropiati”.

Activitatea Detasamentului Cernavoda nu este afectata, fiind marita capacitatea operationala.

„Avem resursele necesare pentru toate interventiile si vom raspunde prompt la toate apelurile 112”, arata ISU „Dobrogea” in informarea trimisa, precizand ca la nivelul tuturor subunitatilor institutiei s-a facut decontaminarea.

De asemenea, angajatii sunt echipati corespunzator si decontaminati dupa fiecare interventie, dezinfectarea fiind aplicata si mijloacelor tehnice.

Un pompier de la Detasamentul Cernavoda al ISU „Dobrogea”, in varsta de 48 de ani, a murit la sfarsitul saptamanii trecute dupa ce s-a infectat cu COVID-19. El a fost internat initial, pe 12 aprilie, la spitalul din Cernavoda, fiind apoi transferat la spitale din Medgidia, Constanta si la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti.

Pe 23 aprilie, alti zece pompieri de la acelasi detasament au fost confirmati cu COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Kremlinul anunta ca exista discutii privind un posibil schimb de prizonieri care l-ar viza pe jurnalistul WSJ, Evan Gerskovici

Kremlinul a declarat luni ca au avut loc discutii cu Statele Unite in legatura cu…

31 de minute ago

„Dupa-amiaza memorabila in Bavaria”. Marile publicatii internationale scriu entuziasmate despre jocul Romaniei la EURO 2024

Marile publicatii si agentii internationale scriu entuziasmate despre meciul dintre Romania si Ucraina. "Dupa-amiaza memorabila…

55 de minute ago

Romania, 3-0 in meciul cu Ucraina. Video cu momentul primului gol. Zeci de mii de romani sunt pe stadion

Primul gol al echipei Romaniei in meciul cu echipa Ucrainei a fost marcat de Nicolae…

4 ore ago