Nu mai recunosc nimic. Parlamentarii PSD sustin ca le-au fost falsificate semnaturile. „O porcarie”, spun acum despre amendamentele la Codul Penal

politica

Deputatul PSD Daniela Otesanu declara ca proiectul de lege al colegului Catalin Radulescu este „o porcarie” si sugereaza ca acesta i-a falsificat semnatura.

,,Intr-adevar, este semnatura mea, dar eu nu am semnat un asemenea proiect. Eu citesc ce semnez, nu imi asum, prin semnatura, chiar orice. De-aia sunt uneori catalogata ca fiind un deputat cu putine initiative legislative. Chiar semnez ce citesc, or eu nu am citit niciodata un asemenea PLX (n.r. proiect legislativ) pe care sa-l semnez ulterior. Daca va uitati cu atentie o sa vedeti clar ca pe pagina pe care apare semnatura mea, nu exista textul proiectului, nu exista nici macar un antet. Singurul proiect legislativ pe care l-am semnat in cunostinta de cauza pe 18 decembrie, fiindca atunci este datat si proiectului colegului Catalin Radulescu, este cel cu incompatibilitatile primarilor. Insa praguri de 200.000 de euro, puscarie acasa, dezincriminarea obtinerii favorurilor sexuale si alte asemenea lucruri, n-am semnat si nu imi pot insusi. De altfel, va anunt ca primul lucru pe care am sa-l fac cand incepe sesiunea, este sa-mi retrag semnatura. Pana atunci nu pot face nimic, din punct de vedere procedural”, a declarat Daniela Otesanu pentru Gazeta Valceana.

Pe Facebook, Otesanu a spus ca legea lui Radulescu este „o porcarie”.

otesanu otesanu 2

Ea a mai declarat pentru presa din Valcea ca nu va face nicio plangere penala pentru falsificarea semnaturii sau pentru alte asemenea lucruri, intrucat nu are nicio dovada.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat joi, pentru Mediafax, ca isi va retrage propunerea legislativa care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz si abroga articolul din CP referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot ramane sub forma de amendamente.

„O sa retrag initiativa si o sa las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente in Comisia special privind legile justitiei. A face acelasi lucru ca initiativa nu isi mai are sensul, pentru ca traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lunii ianuarie”, a precizat Radulescu pentru Mediafax.

Intrebat daca sustine abrogarea articolului 299 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual, prevedere care apare in proiectul sau, Radulescu a raspuns ca nu.

„Nu, nu o asum, a aparut acolo si am vazut-o ulterior, a fost o scapare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o sustin, aceste initiative au fost facute de fosti procurori, fosti judecatori, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum as fi retras-o, nu sunt de acord, ca pana la urma nu e corect ca unul sa foloseasca functia in scop sexual, pentru a pune pe cineva intr-o functie. Normal ca nu sunt de acord. Se poate discuta, sa il clarificam mai bine. Da, sunt de-acord sa fie reglementat si sa fie textul mai bine facut”, a adaugat deputatul PSD.

Deputatul Catalin Radulescu, sustinut de 38 parlamentari, a initiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbari, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul in serviciu si nepedepsirea infractiunilor comise pentru altul, dar si abrogarea articolului 299 referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: