Nu mai tipati, politrucii din CCR sunt adevaratii vinovati de aceasta absurditate. Iar mafia PSD-Ponta-Tariceanu profita din plin

opinii

S-a declansat un adevarat tsunami de acuzatii si invective la adresa lui Iohannis si a liderilor PNL dupa ce Florin Citu si-a depus mandatul. In aparenta, acuzatiile sunt fondate, dar mergand in profunzime vedem ca adevaratul vinovat de aceasta situatie absurda este acest cancer al democratiei romanesti, actuala Curte Constitutionala.

Intai de toate sa punem lucrurile in ordine. Dorinta de a fi organizate alegeri anticipate a fost afirmata deschis si transparent, fara subterfugii, dupa cum la fel a fost desenat si traseul catre atingerea acestui obiectiv.

Apoi, jocul politic a fost grav alterat si infectat de CCR, care i-a obligat pe presedintele Klaus Iohannis si pe liderii PNL sa recurga la mimarea dorintei de instalare a unui nou guvern pentru a nu le fi iar analizate si rastalmacite declaratiile publice.

Era vreun secret pentru cineva ca Florin Citu a fost desemnat sa cada pentru a se trece la urmatorul pas catre anticipate? Nu, insa nimeni nu o mai afirma deschis, pentru ca Dorneanu si cu politrucii lui din CCR stateau cu urechea palnie.

Peste toata aceasta poveste imbarligata a picat insa criza coronavirusului. Mana cereasca pentru disperatii din PSD si pentru extrem de disperatii din Pro Romania si ALDE care credeau ca trenul anticipatelor nu mai putea fi oprit. Toata adunatura asta care a torpilat, prin capusare, hotie si incompetenta, sanatatea romanilor in toti anii petrecuti prin guvernari, a gasit pretextul perfect pentru a forta instalarea unui guvern de neinstalat, pentru electoratul lor.

In fata dorintei PSD, Pro Romania si ALDE de a forta instalarea lui Florin Citu, pe care altfel il inecau intr-un suvoi de mojicii, PNL nu a avut de ales si a trebuit sa iasa din ipocrizia impusa de CCR. Sa il retraga pe Florin Citu, recunoscand astfel ceea ce oricum stia toata lumea: ca a fost doar o propunere de sacrificiu.

Si atunci de unde urletul general cu „bataie de joc”? Daca se doreste atat de tare un guvern stabil si care sa functioneze cat mai eficient nu este mai utila iesirea din ipocrizie? Ar fi fost mai bun Florin Citu in calitate de premier, in conditiile in care a intrat in PNL abia de cativa ani si care este departe de a pricepe sulfuroasele cai ale politicii si administratiei centrale?

Acum este mai mult decat clar, dupa izbucnirea neasteptata a crizei coronavirusului, ca alegerile anticipate au disparut de la orizont. Iar daca tot suntem in plina criza, cel mai eficient guvern nu este unul condus de un actor dintr-un scenariu care a fost anulat.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: