Categories: news

„Nu ne lasati sa invatam”. Studentii de la Istorie au iesit sa protesteze fata de „reaua-credinta” a Gabrielei Firea

Concertele organizate de Primaria Capitalei in Piata Universitatii, cu ocazia aniversarii zilei de 9 mai, Ziua Europei, provoaca mari probleme studentilor si profesorilor din cadrul Facultatii de Istorie.

Acestia se plang ca nu isi pot desfasura activitatea din cauza zgomotului provocat de amanajarea scenelor si a repetitiilor de sunet. In inregistrarea video care a fost realizata de la geamul unei sali de curs din cadrul Facultatii se poate vedea si auzi disconfortul creat studentilor de pregatirea acestui eveniment.

Conform unui comunicat de presa al facultatii, Decanatul a facut demersuri la primarul general Gabriela Firea, pentru a rezolva problema, insa fara niciun raspuns.

„Profesorii si studentii Facultatii de Istorie au intampinat din nou dificultati majore in desfasurarea cursurilor din pricina zgomotului foarte puternic din Piata Universitatii. Drept urmare, Decanatul facultatii a facut ieri demersuri la Primaria Municipiului Bucuresti in incercarea de a opri concertele si testele de sunet care impiedica desfasurarea procesului educational. La fel ca si scrisoarea deschisa de la sfarsitul lunii februarie, acestea au ramas fara raspuns. Concertele continua…” – se arata in comunicatul Facultatii de Istorie.

Profesoara Ecaterina Gabriela Lung, din cadrul Facultatii de Istorie din Bucuresti, a transmis un mesaj pe Facebook in care spune ca – in cei aproape 25 de ani de cariera educationala – acum a fost pentru prima data cand a fost nevoita sa anuleze un curs, pentru ca nu se mai intelegea cu studentii.

„In aproape 25 de ani de experienta didactica, este pentru prima oara ca a trebuit sa anulez un curs pentru ca nu ma mai intelegeam cu studentii. Adica nu ne mai puteam auzi unii pe altii datorita vacarmului din Piata Universitatii, de la statui, unde statiile de amplificare rageau la maximum, cu ocazia probelor de microfon pentru nu stiu ce concert. Asta in timpul cursurilor pe care noi ar fi trebuit sa le tinem la Facultatea de Istorie. Multumim din inima Primariei Generale a Bucurestiului si doamnei Primar General, Gabriela Firea, pentru consideratia deosebita aratata invatamintului”, spune profesoara.

La inceputul acestui an, pe 28 februarie, mai multi profesori din cadrul universitatii au lansat o scrisoare deschisa in care solicitau Gabrielei Firea sa interzica orice „activitate sonora” in timpul saptamanii pana la ora 20.00, iar sambata pana la ora 16.00. Solicitarea lor a fost insa ignorata.

De asemenea, in martie, profesorii Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti s-au plans ca cei 150 de elevi care au participat la un curs de pregatire pentru BAC au fost perturbati de ritmurile muzicii de la „Festivalul Iubirii” din Piata Universitatii.

Decanul Facultatii de Istorie, Florentina Nitu, a declarat marti pentru Agentia de presa News.ro ca Primarul General al Bucurestiului da dovada de ”rea credinta”, dupa ce solicitarile facute in luna februarie de a nu mai fi organizate evenimente in fata institutiei de invatamant au ramas fara raspuns, iar de Ziua Europei, incepand cu ora 11.30, pe esplanada cu statui se desfasoara numeroase programe artistice. In replica, Gabriela Firea a cerut ”intelegere”, dand exemplu faptul ca in toate capitalele de pe continent au loc evenimente de gen.

Suparati ca sunt ignorati, studentii au iesit sa protesteteze in fata scenei festivalului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

5 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

8 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

8 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

8 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

9 ore ago