politica

„Nu ne vindem tara!”. Simion si activisti AUR, miting la Constanta. Au preluat tezele PSD-istilor

Copresedintii AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, au organizat sambata la Constanta un miting de protest. „Celor care vor sa vanda Hidroelectrica, Transgaz, Portul Constanta, Tarom, Aeroportul Otopeni, le transmitem un mesaj foarte clar: Romania nu mai este de vanzare”, a strigat Simion.

La protestul AUR au participat peste 100 de persoane inarmate cu steaguri tricolore.

“Vrem sa spunem un nu hotarat vanzarii Romaniei bucata cu bucata. Sa tragem un semnal si sa spunem celor care vor Portul Constanta, ca Romania nu mai este de vanzare. Ne luptam pentru independenta si suveranitatea Romaniei. Este o crima ce se intampla in aceste zile. Vor sa ne inchida minele si capacitatile functionale de minerit. Voi ne-ati chemat aici la acest miting de protest impresionant. Este mesajul nostru Romania trezeste-te“, a declarat George Simion.

Un mesaj identiv a avut, in urma cu o luna si seful PSD, Marcel Ciolacu. El a acuzat Guvernul Citu ca „pune la cale cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii”.

„Nu le-a ajuns cat au furat in pandemie! Dupa imprumuturile uriase de 30 de miliarde de euro, facute anul trecut, Citu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii!

Vrea sa vanda – PE NIMIC! – cele mai puternice si mai rentabile companii de stat! Tot ce a ramas mai valoros in patrimoniul statului roman, companii cu profituri de miliarde de lei!

Au incercat sa faca asta si anul trecut! Nu le-a mers! Si acum ne vom opune, cu toate fortele! Proiectul lui Citu, de abrogare a Legii initiate de PSD, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzactii cu activele statului, nu trebuie sa treaca!

Romania trebuie sa actioneze la fel precum celelalte state europene – Germania, Franta, Polonia, Ungaria, tari care isi protejeaza companiile strategice in aceasta perioada de criza provocata de pandemie!”, sustinea Ciolacu.

Guvernul a aprobat la finele lunii trecute actul normativ prin care a fost abrogata Legea 173/2020 privind interzicerea vanzarii de actiuni pe care statul le detine la companii si societati nationale, pe o perioada de doi ani. Aceasta lege a fost initiata de PSD. La momentul aprobarii legii, guvernul a sustinut prin vocea ministrului economiei, ca este vorba despre listarea unor pachete minoritare la bursa si nu de privatizare.

“Este un proiect de lege pe care l-am sustinut si consider ca este necesar. Asa cum am mai declarat, in alte ocazii, as dori sa dau asigurari ca nu privatizam. Statul trebuie sa fie actionar majoritar in toate societatile si companiile de interes strategic national din domeniul Energiei. Si asa va fi. Listarea unor pachete minoritare de actiuni pe bursa nu inseamna privatizare , ci sansa de modernizare, de a face investitii, de care, evident, va beneficia fiecare roman”, a spus Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Trupe de „instructori rusi” au ajuns in Niger. Acestia au adus si un sistem de aparare aeriana de ultima generatie

Zeci de instructori militari rusi au sosit in Niger, ca parte a unui nou acord…

4 minute ago

Tucker Carlson spune ca OZN-urile sunt pilotate de „entitati spirituale” cu baze „sub ocean si sub pamant”: „Sunt aici de mii de ani”

OZN-urile si presupusii lor piloti s-ar putea sa nu fie „extraterestri” de pe o planeta…

25 de minute ago

Rusia trimite in Iran, de saptamana viitoare, 24 de avioane Su-35. Moscova va transfera Iranului si sisteme de rachete S-400

Iranul ar urma sa primeasca saptamana viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia,…

2 ore ago

Replica lui Nicusor Dan pentru Piedone: „Stim toti ca esti interlop”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat…

47 de minute ago

Presshub: Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal. Legea interzice asezarea mormintelor in afara cimitirelor

Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal, in comuna sa natala, Slatioara, din judetul Valcea. Scriitorul,…

35 de minute ago