„Nu permiteti!”. Iohannis, un nou mesaj de chemare la lupta impotriva PSD. Despre programul de guvernare: „Veritabil manual de manipulare”

politica

Presedintele Klaus Iohannis ii invita pe tineri sa intre in politica, sa participe activ la procesul de luare a deciziilor si le cere sa nu permita ca promisiunile guvernantilor sa ramana ”simple pasaje intr-o arhiva”.

„Stiu ca multi sunteti profund dezamagiti de modul in care se face politica astazi la noi. Solutia nu este abandonul sau parasirea tarii. Solutia este, si va invit, asa cum am facut-o si cu alte ocazii, sa intrati in politica, sa participati activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteti ca viitorul sa fie decis in absenta voastra sau fara sa fiti consultati. Nu permiteti ca promisiunile guvernantilor sa ramana simple pasaje intr-o arhiva. Si, daca tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine isi mai aduce aminte de perspectivele promitatoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, intre timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare”, spune seful statului, joi, intr-un mesaj transmis la cea de a III-a editie a Summitului Tinerilor.

El le solicita tinerilor sa isi asume cu responsabilitate acest rol.

„Ati demonstrat ca se poate sa aduceti la masa discutiilor autoritatile publice, ati reusit sa rupeti acest cerc inchis al modului de a face politica, i-ati facut constienti de nevoile pe care le aveti. Poate ca nu toti au raspuns prompt si ati intampinat dificultati in a-i convinge, dar, cu siguranta, daca veti insista, politicienii isi vor da seama ca, fara sa tina cont de parerea voastra, nu se poate. Va indemn sa aveti curaj si sa continuati!”, subliniaza seful statului.

Iohannis arata ca tinerii au dreptul sa isi construiasca propriile politici.

„Aceasta nu este o lozinca. Nu trebuie sa permiteti ca programele si proiectele care va sunt destinate sa fie apanajul unor decidenti rupti de nevoile, ideile si aspiratiile voastre. Sunteti cei care hotarati cum va arata viitorul vostru, dar si al tarii noastre, intrucat Romania de maine va apartine. Nicio societate nu poate progresa fara sa tina cont de necesitatile si asteptarile tinerei generatii si de aceea tin foarte mult ca vocea voastra sa fie auzita si ascultata”, spune seful statului.

Presedintele vorbeste si de preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

„In mai putin de doua luni, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, iar comunitatea europeana asteapta de la noi nu doar un mandat serios, dar mai ales rezultate foarte bune. Ma bazez pe implicarea voastra in aceasta etapa. Faceti parte din generatia care dispune de suficient entuziasm si creativitate pentru a putea readuce optimismul in viitorul proiectului european si sunt sigur ca, impreuna, vom gasi solutii pentru a depasi provocarile actuale cu care se confrunta atat societatea romaneasca, cat si Uniunea. Este un test pe care sper ca il vom trece cu succes si, de aceea, ma astept sa aveti o contributie inovativa si constanta”, arata Iohannis, care mentioneaza ca a acordat Inaltul Patronaj programului Capitala Tineretului din Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: