„Nu poate sa stea tara in loc”. Dragnea isi anunta planurile privind legile justitiei. Ce noua misiune ii da lui Florin Iordache

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca proiectul de modificare a legilor Justitiei, intocmit de ministrul de resort, Tudorel Toader, va fi trimis la comisia parlamentara speciala, condusa de Florin Iordache, care va decide „ce ramane, ce se adauga si ce nu ramane”.

„Primul ministru a trimis o adresa la Ministerul Justitiei, ieri, la sugestia mea, ca sa primeasca de acolo un raspuns scris — care este calendarul prevazut, estimat, de Ministerul Justitiei necesar pentru toate procedurile guvernamentale si cand ar fi posibil sa ajunga in Parlament aceste proiecte de lege. In varianta scurta era undeva in partea a doua a lunii decembrie, iar varianta lunga era in martie. Plecand de la acest raspuns, s-a luat decizia ca ceea ce are domnul ministru ca si proiect de lege (…) sa transmita la comisia speciala comuna constituita in acest sens. Sigur ca va fi participant, va fi invitat sa participe la aceste dezbateri. Decizia noastra de a fi adoptate aceste legi, in aceasta sesiune parlamentara, este neschimbata”, a spus Dragnea, miercuri, la finalul sedintei Coalitiei de guvernare.

El a explicat ca la comisie vor fi invitati specialisti.

„Comisia speciala va decide prin raportul comun ce ramane, ce se adauga si ce nu ramane. Din aceste legi si din altele. Comisia speciala lucreaza la mai multe legi. L-am rugat pe presedintele comisiei, domnul Iordache, sa invite la dezbateri cat mai multi specialisti”, a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus ca dezbaterile asupra proiectului de lege vor incepe inainte de a veni raspunsul Comisiei de la Venetia.

„Din cate am inteles, pe surse, este vorba (in solicitarea transmisa de ministrul justitiei Comisiei de la Venetia — n.r) de o intrebare referitoare la procedura de numire a procurorilor sefi. Comisia speciala va indrazni sa lucreze pe celelalte prevederi si pe celelalte amendamente. Nu poate sa stea tara in loc pana nu vedem noi daca numeste presedintele sau daca numeste CSM sau altcineva procurorii sefi. Cred ca domeniul justitiei are probleme. (…) Judecatorii si procurorii asteapta sa fie rezolvate”, a aratat Dragnea.

Intrebat in legatura cu prevederile referitoare la stabilirea unui prag la abuzul in serviciu, presedintele Camerei Deputatilor a replicat, subliniind ca el nu face recomandari in ceea ce priveste legile Justitiei.

„Eu nu fac recomandari in ceea ce priveste legile Justitiei. Doar o sa-mi spun un punct de vedere, dupa ce o sa vad o forma. (…) Habar nu am (care o sa fie pragul la abuzul in serviciu — n.r.). Daca ar fi dupa mine, ar fi zero prag, dar inteleg ca este o decizie a CCR”, a mai aratat Dragnea.

Coalitia de guvernare a decis, miercuri, ca proiectul de modificare a legilor Justitiei sa fie promovat prin initiativa parlamentara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: