„Nu poti avea justitie cand ea e reglementata de HOTI”. Tudor Chirila va fi din nou prezent printre protestatarii din Piata Victoriei

news

Tudor Chirila apublicat un nou mesaj de sustinere a protestelor fata de masacrarea legilor justitiei. Si astazi, duminica, Chirila va fi din nou printre manifestanti.

„Astazi iesim in strada pentru ca e una din ultimele ocazii in care mai putem sa le aratam ca nu acceptam sa calce in picioare orice principiu. Iar principiul repartizarii echitabile a independentei institutiilor statului e vital. Nu poti avea Justitie cand ea se vrea subordonata guvernului si parlamentului.

Pe scurt, nu prea poti avea justitie cand ea e reglementata de HOTI iar ei nu tin cont de nicio consultare, cu nimeni. Zilele astea am vazut cum puterile institutiei prezidentiale se vor diminuate, am vazut cum independenta procurorilor se vrea limitata si e foarte probabil ca modificarile cu adevarat dramatice sa se intample pe repede inainte in plenul Parlamentului atunci cand noi nu vom mai putea decat sa privim. Pentru toate astea si in principiu pentru ca suntem satui de hoti iesim azi in strada”, a scris Tudor Chirila pe pagina sa de Facebook.

Noi manifestatii sunt anuntate pentru duminica seara in Bucuresti si in zeci de orase, 42 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical si Cartel Alfa chemand romanii sa ceara in strada retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun initiatorii protestelor.

Protestele sunt programate duminica, de la ora 18.00, in Bucuresti si in aproape 80 de orase, precum si in strainatate, la Milano, Zurich, Birmingham si Paris.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: