„Nu putem permite asa ceva, PSD va pierde detasat alegerile”. Planul disperatilor din PSD pentru perioada urmatoare

politica

Liderii PSD nu vor permite ca alegerile anticipate, daca vor avea loc, sa se desfasoare in baza ordonantei de urgenta a Guvernului Orban, anunta surse de la varful PSD. In plus, pesedistii au pus in miscare si planul de blocare a anticipatelor.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Pro Romania, Victor Ponta, si presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au cerut marti Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta de urgenta referitoare la organizarea alegerilor anticipate. Aceasta prevede, printre altele, posibilitatea ca romanii din diaspora sa voteze timp de trei zile.

Ordonanta a fost respinsa, marti, de Comisia Juridica a Senatului, care este condusa de Serban Nicolae. Urmeaza sa fie respinsa si de Senat, care este controlat de PSD, urmand apoi sa ajunga la Camera Deputatilor.

„Ordonanta va ramane blocata la Camera pana da Curtea Constitutionala o decizie ca sa avem fundament de modificare. Alegerile anticipate nu trebuie sa se desfasoare conform prevederilor ordonantei date de Orban. PSD pierde detasat alegerile daca se aplica in forma actuala si nu putem permite asa ceva, fie se modifica OUG, fie pica anticipatele”, au explicat sursele de la varful PSD pentru hotnews.ro.

La ultima sedinta a Comitetului Executiv pesedistii au primit asigurari din partea conducerii partidului ca ordonanta privind organizarea alegerilor anticipate nu va intra in vigoare.

In plus, pesedistii isi iau si masuri pentru a bloca alegerile anticipate. Ei au de gand sa boicoteze votul de investitura al Guvernului Orban 2.

„Vom solicita public domnului Ludovic Orban sa faca noi propuneri de ministrii in locul celor care au primit aviz negativ. Daca domnia sa nu doreste, PSD nu se va prezenta la sedinta din 24 februarie pentru investirea Guvernului”, a declarat, marti, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Si Serban Nicolae a anuntat ca PSD nu poate participa la votul de investitura al Cabinetului Orban II, pentru ca „nu este solicitata investirea, fiind doar o mascarada”.

Surse din PSD afirma ca o mare parte din partid incearca blocarea calendarului pentru declansarea alegerilor anticipate.

„Daca tragem suficient de timp putem trece peste termenul de 60 de zile prevazut in Constitutie pentru declansarea alegerilor anticipate. Potrivit calculelor noastre daca depasim data de 25 martie fara a avea respingerea celui de-al doilea Guvern putem bloca alegerile anticipate”, au explicat sursele citate.

Mai mult despre: ,


Comentarii: