„Nu putem sa-i lichidam pe toti”. Anunt cu iz mafiot al unui important baron PSD. Ce pregateste Dragnea la CEX

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sambata ca este posibil ca la sedinta de luni a CExN sa se ridice problema sanctionarii unor lideri, dar el dezaproba„lichidarea” vocilor critice si a apreciat ca Adrian Tutuianu trebuie acceptat chiar daca „vorbeste in plus”.

„Din ce stiu eu, nu e vorba de excluderi, e vorba de a nominaliza niste persoane care trebuie sa ocupe niste posturi si e vorba de un CEx scurt. Sunt fel de fel de zvonuri, unii care mai au raca pe altii si care lanseaza chestiunile acestea, dar eu stiu ca asta a fost scopul pentru care s-a convocat. S-ar putea ca unii sa ridice si problemele astea, vom vedea. N-au ce face, acum asta e…”, a declarat, sambata, pentru Mediafax, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, intrebat daca la sedinta CEx al partidului vor fi sanctiuni.

Social-democratul a spus ca inregistrarile in care Adrian Tutuianu critica partidul au facut „zgomot” in partid, dar vicepresedintele PSD trebuie acceptat pentru ca, desi „mai vorbeste in plus” el a fost bun cand a castigat alegerile in Dambovita

„Eu sunt impotriva sanctiunilor, eu nu am aplicat niciodata sanctiunea cu excluderea vreunui membru. In principiu, nu putem sa-i tot lichidam pe toti care au o opinie contrara, daca ei accepta sa respecte hotararile partidului. Sigur, mai mult zgomot au facut inregistrarile acelea cu Adrian Tutuianu. Adrian asta este el, asta e maniera lui, nu este o maniera chiar dezirabila de a se exprima, dar asta e, trebuie sa acceptam ca asa cum a fost bun cand a condus campania cand a obtinut rezultatele respective, e bun si cand mai vorbeste in plus”, a spus liderul PSD Vaslui.

CEx al PSD se va desfasura, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Preesedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, ca propunerile pentru conducerile ASF si CNA reprezinta „principalul obiectiv” al sedintei, remanierea guvernamentala nefiind pe agenda.

Intrebat daca vor fi discutii si despre sanctiuni la adresa unor lideri ai partidului, Dragnea a raspuns: „Este vineri si va rog frumos, chiar nu vreau sa imi stric weekend-ul sa comentez toate prostiile si toate inventiile pe care le spun unii pe la televizor si pe diverse site-uri. Consider ca zvonurile care nu au nicio baza reala sunt niste prostii”.

Despre acest subiect, vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi ca unii presedinti de organizatii judetene cer „vehement” excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu pentru „declaratii nelalocul lor”.

In mai multe inregistrari audio facute publice in ultimele saptamani de Romania TV, Adrian Tutuianu spunea in intalniri cu membrii de partid din judetul Dambovita ca PSD este „un partid de maimute” pentru ca a acceptat ca Dragnea sa mearga la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru functia de premier si ii critica pe unii ministri.

Liviu Dragnea spunea, pe 25 octombrie, ca situatiile vicepresedintilor Adrian Tutuianu si Gabriela Firea vor fi abordate in urmatoarea sedinta a CExN pentru ca „un subiect atat de placut nu avem cum sa ratam”. Presedintele PSD a fost intrebat despre inregistrarile cu Tutuianu, precum si despre anuntul unor consilieri generali PSD ca nu vor mai vota proiectele daca primarul Gabriela Firea nu ii consulta, ca nu crede ca subiectul va fi evitat.

La ultima sedinta a CEx al PSD din 21 septembrie, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut excluderea primarului Capitalei, Gabriela Firea, din formatiune, insa propunerea sa nu a fost supusa la vot. El a solicitat acest lucru, dupa ce Firea, impreuna cu vicepremierul Paul Stanescu si Adrian Tutuianu, au cerut, intr-o scrisoare, demisia lui Liviu Dragnea de la sefia PSD.

Pe de alta parte, primarul general Gabriela Firea a declarat, vineri, ca daca CEx al PSD va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru ca va fi intr-o delegatie la Madrid. Edilul spune ca nu pleaca intentionat pentru a lipsi de la sedinta social-democratilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: