„Nu putem sta intr-o legislatie schioapa doar asa pentru ca tipa unii”. Dragnea anunta ce vrea sa faca cu abuzul in serviciu

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca trebuie grabite procedurile pentru adoptarea Codul penal si ca va fi asumata o varianta privind abuzul in serviciu, pentru ca ”nu putem sta intr-o legislatie schioapa doar asa, pentru ca tipa unii”.

“Nu e nevoie de asumarea raspunderii, e nevoie de a grabi procedurile in Parlament. Nu putem face o sesiune extraordinara toata vara. (…)S-a discutat foarte clar sa nu mai lasam loc la intarzieri si aici au dreptate, ca nu mai are rost sa tot lungim, in conditiile in care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat public, au fost discutii cu toate ONG-urile, cu alte institutii din statul roman. Pana la urma este o Comisie parlamentara care trebuie sa isi incheie un raport, dupa care intra la votul final in Parlament”, a spus Dragnea, intrebat daca asumarea de catre Guvern a modificarilor Codurilor penale este posibila.

De asemenea, intrebat de ce nicio redefinire a abuzului in serviciu nu este asumata de PSD, acesta a replicat: “Va fi o varianta asumata de PSD, trebuie sa ajunga la o varianta. Am inteles ca sunt 16 sau 18 variante. Totusi, nu putem sta la nesfarsit cu un articol care in opinia multora este neconstitutional si nu ar mai trebui sa produca efecte, dar se pare ca pentru unii produce efecte doar pentru ca a fost intr-un proces. Nu putem sta intr-o legislatie schioapa doar asa pentru ca tipa unii. Va fi si acolo o forma in asa fel incat in integralitatea Codul penal sa intre la vot”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: