Nu renunta la statul paralel. Prima reactie ALDE dupa demisia lui Mihai Tudose

politica

Daniel Chitoiu, secretarul general al ALDE, a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, care este pozitia  ALDE privind demisia lui Mihai Tudose din functia de prim-ministru. Potrivit acestuia, ALDE are doua obiective in vedere: respectarea programului de guvernare si o pozitie clara impotriva statului paralel.

ALDE, partidul aflat la guvernare alaturi de PSD, si-a prezentat pozitia cu privire la schimbarea din functia de premier a lui Mihai Tudose, despre care spune ca au luat act.

„ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din functia de prim-ministru, ca urmare a retragerii sprijinului politic de catre PSD. Noua propunere oficiala pentru functia de premier va fi facuta in cadrul coalitiei de guvernare PSD-ALDE. Insa, decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie sa fie luata in urma unei analize amanuntite, in asa fel incat sa ne asiguram ca programul de guvernare al coalitiei PSD – ALDE va fi pus in aplicare”, a declarat secretarul general ALDE.

Potrivit lui Daniel Chitoiu, ALDE doreste respectarea in continuare a doua obiective importante, primul fiind cel al programului de guvernare.

„Pentru ALDE, doua sunt obiectivele majore pe care le vom avea in vedere. Pe de o parte, agenda de guvernare si viziunea noului premier cu privire la punerea in practica a programului de guvernare. Dupa primul an de guvernare al coalitiei PSD-ALDE Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, au crescut pensiile si salariile, a fost redusa fiscalitatea, a fost deblocata absorbtia de fonduri europene, iar prin promovarea legilor justitiei am facut pasi importanti pentru a proteja drepturile si libertatile cetatenilor si a limita influenta sistemului paralel de putere”, subliniaza acesta.

Statul paralel nu discpare din discursc ALDE, lupta impotriva lui fiind cel de-al doilea obiectiv dorit de ALDE de la guvernarea viitoare.

„Al doilea obiectiv se refera la pozitia clara impotriva sistemului paralel de putere si sustinerea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Nu trebuie sa mai existe semne de intrebare in spatiul public cu privire la influenta nefasta a sistemului paralel asupra premierului. In acelasi timp, trebuie sa spunem ca au existat si unele sincope, mai ales in ceea ce priveste coordonarea echipei de ministri si secretari de stat si este nevoie de un premier care sa rezolve aceste probleme si sa continue accelerat implementarea masurilor din programul de guvernare al coalitiei PSD-ALDE”, a conchis secretarul general al ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.


Comentarii: